Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Lippi: Juventus nemá v Itálii rovnocennou konkurenci

Turín - Zázračný Juventus, hlásají titulní stránky italských deníků oslavující obhajobu titulu v Serii A. Turínský klub, který se před šesti lety vrátil do nejvyšší soutěže po administrativním sestupu kvůli korupci, se dokázal vrátit na vrchol takovým stylem, že za sebou nechal konkurenci o několik koňských délek. Jeho předchůdce na trůnu AC Milán na něj ztrácí 18 bodů a pětinásobný šampion z let 2006 až 2010 Inter Milán dokonce 30 bodů.

Marcello Lippi
zdroj: Getty Images autor: David Cannon

Podle bývalého kouče Juventusu a italské reprezentace Marcella Lippiho současný Juventus prostě nemá v Itálii konkurenci. "Juventus nemá rovnocenné soupeře. Je rozhodně nejsilnějším týmem v Itálii a titul má zaslouženě," řekl Lippi, momentálně trénující čínský klub Kuang-čou. Juventus za poslední dvě sezony utrpěl pouze čtyři porážky ze 73 zápasů a vyjma prvního kola byl celou sezonu na prvním místě tabulky.

Na začátku tohoto kalendářního roku sice přišlo mírné polevení, když vyhrál jen čtyři z devíti zápasů, ale vše si vynahrazuje parádním finišem. Momentálně má na kontě osm výher v řadě, během kterých inkasoval pouhé dvě branky a už 367 minut nedostal gól. Možná i proto Lippi bere jako klíčovou postavu Juventusu stopera Andreu Barzagliho. "Pro mnohé to je asi překvapení a sami by vybrali zřejmě někoho jiného, ale pro mě je nejdůležitější Barzagli," řekl.

Podle kapitána a brankáře Gianluigiho Buffona je pro úspěch Juventusu klíčové, že hráči zvládají tlak, který angažmá ve Staré dámě přináší. "U nás se nic jiného než výhra nepočítá. Selhání není možnost. Máme titul proto, že celou sezonu hrajeme jako tým a tím zdoláváme soupeře v klíčových pasážích zápasů," prohlásil Buffon.

Juventus svůj 29. titul v historii (o další dva přišel kvůli korupční kauze) vybojoval v neděli 5. května, tedy na den přesně jedenáct let poté, co získal památný titul v posledním kole sezony 2001/02, v němž o Scudetto usilovaly také AS Řím a Inter Milán. "Pátý květen nás stále baví," připomínali fanoušci na transparentu během spontánních oslav.

Při tehdejším triumfu byly v týmu hvězdy jako David Trezéguet, Alessandro Del Piero, Edgar Davids, Liliam Thuram, současný trenér Antonio Conte či český záložník Pavel Nedvěd, který nyní mohl slavit jako člen klubového vedení. "Abych řekl pravdu, tak současný Juventus se mi líbí ještě víc než ten tehdejší," řekl Buffon, který byl tehdy rovněž tahounem v brance.

A vedení Juventusu věří, že tým může být ještě lepší. Zvláště když zůstává úspěšný trenér Conte. "Antonio chce zůstat. Všichni jsme přesvědčeni, že naše kvalita může být ještě větší a pokusíme se to realizovat," řekl výkonný ředitel Giuseppe Marotta. "Antonio má určitě plán, jak z nás dostat ještě více. O tom nepochybuji," dodal Buffon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články