Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Limberský pozval na rozlučku celou zlatou partu, jen Krmenčík dostal červenou

Téměř celá stará slavná parta plzeňské Viktorie se sejde v úterý 17. května na rozlučkovém zápase Davida Limberského s kariérou. Horváth, Darida, Hubník, Pilař, Rezek, Petržela a spol. pod vedením Pavla Vrby nastoupí v Doosan Areně od 18 hodin proti současnému A-týmu Viktorie. Scházet bude jen Michael Krmenčík ze Slavie, který za nedávnou reakci na výhru Slavie nad Plzní má u Limberského stopku.

David Limberský na tiskové konferenci ke své rozlučce
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Nechtěl jsem, aby v takovém speciální zápase chyběl někdo, kdo je mi blízký a zaslouží si hrát. Máme hotovo na 99 procent, čekáme ještě na jedno nebo dvě jména," řekl Limberský na tiskové konferenci.

V jeho týmu budou i současní asistenti plzeňského týmu Pavel Horváth, Marek Bakoš a Matúš Kozáčik, jablonecký Václav Pilař a Jan Rezek, jenž naposledy hrál za Teplice. Prostřednictvím videa pak přislíbili účast i Roman Hubník z Olomouce, Vladimír Darida z Herthy Berlín a Milan Petržela ze Slovácka.

Vrba, jenž Viktorii dovedl ke třem ligovým titulům, a nyní trénuje Spartu, nabídku přijal okamžitě. "Neváhal ani vteřinu a řekl, že přijede. Jsem za to šťastný," uvedl Limberský.

"Teď by se měly odhodit veškeré sváry. Je to oslava fotbalu, celé Viktorky i moje. Jsem rád, že účast přijal na první dobrou," dodal osmatřicetiletý bývalý reprezentační obránce, který ukončil profesionální kariéru po minulé sezoně, ale dál hraje ČFL za Domažlice.

Jen Krmenčík na jeho rozlučce nebude, protože se během říjnového zápasu Slavie s Plzní nezachoval ke svému bývalému klubu tak, jak by si Limberský a další kovaní Plzeňáci představovali. Někdejší spoluhráče provokoval a přidal se k vulgárnímu pokřiku fanoušků pražského týmu proti Viktorii.

"Přemýšlel jsem, že ho pozvu, protože pro Viktorku něco odvedl a zasloužil by si to, ale teď to nejde. To, jak se zachoval k fanouškům, jsem i já těžko kousal. Je mi líto, že si to takhle zkazil," dodal Limberský.

Celý výtěžek z rozlučkového zápasu půjde na plzeňskou mládež. Lístky se budou prodávat v cenách od 100 do 250 korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články