Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Limberský: O titulu rozhodlo dvanáct bodů s konkurenty

Plzeň - Podle obránce Plzně Davida Limberského se znovu potvrdilo, že poslední krok je vždycky nejtěžší. Fotbalisté Viktorie potřebovali k zisku mistrovského titulu porazit v 28. ligovém kole Jihlavu, což se jim povedlo, i když podle svého kapitána se na domácí výhru 2:0 docela nadřeli. Plzeň i tak získala třetí titul dvě kola před koncem soutěže. "Rozhodující bylo, že jsme posbírali nejvíce bodů s konkurenty o titul, se Spartou a Jabloncem jsme uhráli dvanáct bodů, takže není co řešit," upozornil jednatřicetiletý reprezentant.

Plzeňský obránce David Limberský (vlevo) a obránce Jihlavy Peter Šulek
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Jsme samozřejmě šťastní. Ten poslední krok je vždycky nejtěžší. Potvrdilo se to, protože jsme nehráli žádný 'krasofotbal' a dvakrát jsme to tam dotlačili. I když to bylo z naší strany trochu nervózní a neurovnané, tak jsme to zvládli," řekl Limberský.

V titul začal silně věřit po minulém kole a vítězství 2:0 na stadionu druhé Sparty. "Po tom zápase jsem si říkal, že kdybychom z posledních tří kol neudělali tři body, tak bychom si ho ani nezasloužili," konstatoval Limberský.

S Plzní vyhrál ligu už potřetí, ale letošní triumf prožíval nejsilněji kvůli vážně nemocnému spoluhráči Mariánu Čišovskému. "U každého titulu si říkám, že je nejvíc, který mě kdy potkal. Ale letos to bylo hodně emotivní, protože jsme měli strašnou motivaci urvat ho pro Číšu a všechny naše myšlenky směřovaly k tomu, že titul je pro něho. Letos to bylo asi nejvíce emotivní," uvedl bývalý hráč Sparty, Tottenhamu nebo Modeny.

Pětatřicetiletý slovenský stoper Čišovský se zúčastnil oslav na hrací ploše plzeňského stadionu. "Bylo to úžasné, slzy štěstí proběhly. Když jsem ho viděl, promítl jsem si veškerou spolupráci, kterou jsem s ním měl. Pro Plzeň tady odvedl strašně moc práce, ale teď má daleko těžší boj než my na hřišti. My věříme, že to zvládne. Určitě nepropadáme panice a jsme s ním," prohlásil Limberský.

Také v Plzni si s oblibou poslechl pokřik "Limberský, ty jsi hovado", který původně provolávali sparťané na Letné, než ho přijali za svůj fanoušci i hráči Viktorie. "Je to velmi slastný pocit. Samozřejmě fanoušci stejně jako já to berou s nadsázkou, takže si to užívám a je to super," dodal s úsměvem Limberský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články