Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Zidane přiznal slabost pro Mbappého. V životě nemůžete mít vše, reagoval s úsměvem Tuchel

Když se potkali v září v rámci 1. kola skupinové fáze, vyhrál Paris Saint-Germain 3:0. Zmar Realu tenkrát podtrhla nulová střelba na branku. Jednoznačný rezultát z Parku Princů je ovšem minulostí. O dva měsíce později se velkoklub ze španělské metropole veze na vítězné vlně, v odvetě chce francouzským mistrům porážku oplatit a zároveň stvrdit postup do osmifinále.

Kylian Mbappé se raduje z gólu
zdroj: ABACA autor: Liewig Christian

Nejúspěšnějšímu celku v historii Ligy mistrů zajistí místenku ve vyřazovací části zisk alespoň jednoho bodu. Pokud Bruggy jakkoli ztratí na stadionu už vyřazeného Galatasaraye, může si dovolit i prohru.

"Máme před sebou nejdůležitější zápas v sezoně. Proti PSG nás čeká velký test - musíme být připraveni srdcem i hlavou, ale hlavně fotbalově. Ani v nejmenším nemyslíme na odplatu za to, co se stalo v Paříži. Chceme doma odehrát vynikajících devadesát minut a potvrdit slušnou formu," uvedl na tiskové konferenci trenér Zinédine Zidane.

Jeho svěřenci nenašli v soutěžním duelu přemožitele šestkrát v řadě a poslední tři střetnutí vyhráli s celkovým skóre 13:1.

Obdiv k Benzemovi a náklonnost k Mbappému

Nutno podotknout, že se pod více než polovinu branek podepsal útočník Karim Benzema - pětkrát skóroval a dvakrát asistoval. "Jestli je teď nejlepší v La Lize? Nevím, ale odvádí skvělou práci. Jsem z něj nadšený, pro tým je týden co týden důležitější. Doufám, že takhle bude i nadále pokračovat," složil Zidane svému krajanovi kompliment.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Paris St. Germain – Real Madrid

Držitel Zlatého míče z roku 1998 pěl ódu i na dalšího Francouze, dvacetiletého Kyliana Mbappého. "Známe se už dlouho. Mám pro něj slabost, nicméně v úterý bude soupeřem. Více to rozvádět nebudu," dodal.

Slova kouče královského klubu následně s úsměvem glosoval Mbappého trenér Thomas Tuchel. "Nevím, jak moc ho Zidane miluje, ale víte co. V životě nemůžete mít vše," komentoval německý stratég dlouhodobý zájem Realu o extrémně talentovaného fotbalistu.

Kompletní trio MCN poprvé na scéně?

Střelci pěti gólů v aktuálním ročníku Ligue 1, kterou PSG vede s náskokem osmi bodů před Marseille, mohou navíc poprvé v letošní sezoně LM sekundovat i zbylí členové ofenzivní formace Edinson Cavani a Neymar. Po zdravotních problémech jsou připraveni nastoupit.

Otázkou zůstává, zdali je Tuchel nasadí od začátku. Během absence Cavaniho se totiž rozehrál Mauro Icardi - šestadvacetiletý útočník rozvlnil síť desetkrát během předchozích devíti soutěžních zápasů, z nichž Pařížané osmkrát vyhráli.

Ať už bude v základu kdokoli, francouzští mistři mají už účast v play-off LM jistou a v tabulce aktuálně pětibodový "polštář" před Realem. K vítězství v základní skupině A jim stačí na stadionu Santiaga Bernabéua neprohrát.

O postup budou hrát i Manchester City, Tottenham a Atlético Madrid 

Neprohrát stačí i Manchesteru City v domácím souboji s Šachtarem Doněck, či zisk bodu Bergama proti Dinamu Záhřeb. Tottenham pod taktovkou Josého Mourinha potřebuje v Londýně zdolat Olympiakos Pireus - do osmifinále ho pošle i remíza, pokud se Bayern Mnichov v Bělehradě neskloní před Crvenou zvezdou.

"S těmito chlapci se nebudu bát žádného utkání v Lize mistrů. Potřebujeme postoupit. Ale až v případě, že budeme ve čtvrtfinále, začnu myslet na to, že máme šanci soutěž vyhrát. Momentálně jsme hodně daleko. To, že byl Tottenham minule ve finále, je sice úspěch, nicméně historii píší pouze vítězové," prohlásil Mourinho.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atalanta Bergamo - Manchester City

Slavit může i Atlético Madrid, které si v repríze loňského osmifinále zahraje na stadionu Juventusu. "Rojiblancos" zaručí postup eventuální skalp Cristiana Ronalda a spol., nebo remíza za předpokladu, že také druhý duel ve skupině D mezi Lokomotivem Moskva a Leverkusenem skončí v ruské metropoli nerozhodně.

Harmonogram úterních utkání skupinové fáze Ligy mistrů:

18:55 Galatasaray - Bruggy
18:55 Lokomotiv Moskva - Leverkusen
21:00 Atalanta - Dinamo Záhřeb
21:00 CZ Bělehrad - Bayern
21:00 Juventus - Atlético Madrid
21:00 Manchester City - Šachtar
21:00 Real Madrid - PSG
21:00 Tottenham - Olympiakos

Zdroj
ČT sport, Marca

Hlavní zprávy

Nejčtenější články