Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Věřím, že jsme připraveni lépe, než na Opavu. Alkmaar má silné individuality, varuje Brabec

V minulém roce se nedostali do základní skupiny Ligy mistrů ani Evropské ligy. Podle kapitána Jakuba Brabce se ale fotbalisté Plzně chtějí z neúspěchu poučit a tentokrát být v pohárové kvalifikaci připraveni daleko lépe. Reprezentační obránce očekává v podobě Alkmaaru kvalitního soupeře, ale věří v postup Viktorie. Přímý přenos 2. předkola LM sledujtre živě na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jakub Brabec
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Plzeň loni ještě pod vedením trenéra Pavla Vrby vypadla s Olympiakosem Pireus a ve třetím předkole Evropské ligy nestačila na Antverpy. "Minulý rok se nám předkola nepovedla. O to více chceme zamakat letos a být lépe připravení, abychom v předkolech uspěli," řekl Brabec.

Předkola evropských pohárů se kvůli pandemii nového koronaviru a nabité termínové listině letos hrají pouze na jedno vítězné utkání. "Většina z nás zažívá tento systém poprvé. Každý tým do toho prostě musí dát maximum, třeba to bude pak zajímavější pro fanoušky, až to budou sledovat. V jednom zápase se prostě hraje o všechno," prohlásil Brabec.

Má Plzeň proti Alkmaaru šanci? Více ve FOTBAL FOKUS PODCASTU:

Ani na stadionu v Alkmaaru nebudou přítomní fanoušci. "Výhoda domácího prostředí může být i bez diváků. Znají prostředí, nemuseli cestovat, připravují se ve svých klimatických podmínkách. Fanoušci všeobecně u fotbalu chybí, atmosféra není taková, ale samozřejmě nám to třeba může i pomoci," uvažoval osmadvacetiletý stoper.

Alkmaar v minulé sezoně nizozemské ligy, která byla předčasně ukončena kvůli pandemii, obsadil druhé místo jen o skóre za vítězným Ajaxem Amsterodam. Poslední soutěžní utkání AZ odehrál v březnu, z šesti letních přípravných duelů zvítězil v jediném.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně se chystají na utkání s Alkmaarem

"Mají mladé mužstvo. Myslím si, že s hodně dobrou individuální kvalitou. Věřím, že víme, co nás čeká. I soupeř bude chtít uspět a nebude to nic jednoduchého. Ale my chceme udělat maximum pro postup," uvedl Brabec.

Svěřenci kouče Adriana Guľy v pátek na úvod první ligy zdolali Opavu po obratu 3:1. Výkon domácího favorita však působil hodně nepřesvědčivě. "Herně nám první poločas s Opavou nevyšel ideálně, i tak jsme měli alespoň nějaké šance. Chceme spíše navázat na ten druhý poločas. Věřím, že jsme daleko lépe připravení," řekl plzeňský kapitán.

Útočníka Ondřeje Mihálika po návratu do jeho bývalého klubu Alkmaaru překvapil stav stadionu. Na něm se před rokem kvůli silnému větru zřítila část střechy jedné z tribun a stále není opravená. Okolí sedmnáctitisícové arény AFAS připomíná staveniště.

"Vzpomínám určitě rád. Dýchlo to na mě strašně krásně, ale podivil jsem se nad stadionem, který je bohužel teď v rekonstrukci po loňském pádu střechy. Nevypadá to úplně hezky, ale myslím si, že to dají brzo do kupy a zase to tady bude fajn."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články