Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Allianz Areně zažehne bitva titánů. Bayern plánuje vendetu, Real sní o triplu

Po dramatickém thrilleru s Juventusem Turín rozehraje Real Madrid další šlágr, tentokrát v semifinále na stadionu Bayernu Mnichov. Bavorský velkoklub nicméně s předstihem získal šestý bundesligový titul v řadě, postoupil do finále domácího poháru a touží obhájcům trofeje překazit cestu za vítězným hattrickem. Loni se navíc před "Bílým baletem" musel sklonit ve čtvrtfinále, což zápasu dodává extra náboj. Cristiano Ronaldo ovšem disponuje fantastickou formou a míří za dalším rekordem Ligy mistrů. On-line reportáž sledujte od 20:45 na webu ctsport.cz.         

Utkání Bayern Mnichov - Real Madrid
zdroj: AP autor: Daniel Ochoa de Olza

Portugalský fenomén skóroval v aktuálním ročníku LM v každém duelu - celkem má na kontě patnáct přesných zásahů a suverénně vede tabulku střelců. V sezoně 2013/14, kdy stanovil historický rekord soutěže, dal Ronaldo jen o dvě branky víc.

Ve čtvrtfinále proti Juventusu to byl právě on, kdo proměněnou penaltou v nastaveném čase snížil na 1:3 a poslal královský klub do semifinále ještě před prodloužením. "Ronaldo je stroj na góly, což už mnohokrát ukázal. Jeho čísla mluví sama za sebe. Doufám, že ho ubráníme a nebude mít svůj den, ale Real není pouze Cristiano. Má skvělé hráče na každé pozici. Nebude to snadné," konstatoval záložník James Rodríguez.

Očekávané semifinále bude mít pro kolumbijského reprezentanta speciální příchuť, protože v Mnichově hostuje právě z mužstva soupeře. "Byl jsem v Madridu tři roky, mám tam přátele i krásné vzpomínky. Teď však myslím jen na současný tým a na to, jak ho porazit. Chci pomoci Bayernu do finále," doplnil Rodríguez.

Real loni po výhře 2:1 v Mnichově doma stejným výsledkem prohrál, ale v prodloužení dal tři góly a radoval se z triumfu 4:2. Hattrickem se na stadionu Santiaga Bernabeua blýskl Ronaldo, který vstřelil Bayernu sedm gólů v posledních třech utkáních.

"Když vyhrajete Ligu mistrů dvakrát za sebou, je jasné, že jste favorit. Nicméně to neznamená, že nás porazí," prohlásil útočník mnichovského celku Robert Lewandowski, jehož zaměstnavatel prohrál pět posledních vzájemných soubojů.

O semifinále LM se diskutovalo i v novém dílu Fotbal fokus podcastu (od 74:25)

Bayern, který si už začátkem dubna zajistil šestý německý titul za sebou, v této sezoně ještě v Allianz Areně nenašel přemožitele. Z 21 soutěžních klání osmnáctkrát zvítězil a třikrát remizoval. Překvapivě i v odvetě čtvrtfinále se Sevillou - bezbrankový výsledek však favoritovi vzhledem k úvodní výhře 2:1 stačil k postupu.

"Robben, Lewandowski a Ribéry se brání nejhůř. Když dostanou malý prostor, dokážou okamžitě skórovat. Musíme zůstat nohama na zemi a vstoupit do semifinále s velkým entuziasmem," upozornil obránce "Bílého baletu" Dani Carvajal.

Trenér FCB Jupp Heynckes opanoval s Realem v roce 1998 LM a byl také u posledního triumfu Mnichovanů v Champions League před pěti lety. "Dlouho jsem pod Juppem působil a vím, že je to špičkový kouč. Po jeho návratu začali hrát mnohem lépe. I proto si myslím, že to bude mnohem těžší než loni," řekl středopolař Realu a bývalý hráč Bayernu Toni Kroos.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články