Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Tuchel: V obou utkáních jsme měli City na lopatě

Celkové skóre 4:1 neodpovídalo dění na hřišti. Alespoň na tom se shodli trenéři Pep Guardiola a Thomas Tuchel po čtvrtfinálovém dvojzápase Ligy mistrů mezi Bayernem a Manchesterem City. Guardiola měl velkou radost, že "citizens" potřetí za sebou postoupili mezi nejlepší čtyři týmy soutěže. Tuchel označil Manchester za nejlepší evropský celek s největší formou, ale zkritizoval rozhodčího Clémenta Turpina, jenž ho po dvou žlutých kartách vykázal na tribunu.

City vyhráli úvodní domácí zápas 3:0, ve středeční odvetě jim stačila remíza 1:1. "Mám velkou radost, že jsme potřetí za sebou v semifinále. V Lize mistrů je to o detailech. V dvojzápase s Bayernem jsme byli ve správných chvílích na správném místě. Upřímně řečeno: z mého pohledu skóre 4:1 neodráží, co se v dvojzápase opravdu dělo," řekl Guardiola, který s Bayernem v letech 2013 až 2016 získal sedm trofejí.

"Jsem velmi spokojený s oběma zápasy, byly naprosto špičkové. Hráli jsme naprosto vyrovnaně proti nejlepšímu týmu v Evropě, jenž má navíc i největší formu ze všech. V obou utkáních jsme je měli na lopatě," prohlásil Tuchel.

Rozdíl byl podle něj v sebevědomí a formě. "Manchester nás potrestal z pár šancí. Myslím si, že celkové skóre neodráží dvojzápas. Sezona pokračuje, teď jde o bundesligový titul," uvedl devětačtyřicetiletý Němec.

V závěru utkání byl za protesty po druhé žluté kartě vyloučen. "Jen dvě věci neodpovídaly úrovni zápasu – hřiště nebylo v dobrém stavu a výkon rozhodčího bohužel odpovídal známce E," mínil někdejší kouč Mohuče, Dortmundu, Paris St. Germain a Chelsea, s níž v květnu 2021 porazil ve finále Ligy mistrů právě Guardiolův Manchester.

Trenér City pochválil kanonýra Erlinga Haalanda, přestože jeho pokutový kop vychytal Yann Sommer. Norský reprezentant po změně stran vstřelil ve 41. soutěžním utkání v sezoně už 48. gól. S 12 brankami je nejlepším střelcem tohoto ročníku LM. "Je mu teprve dvaadvacet let, ale je to neuvěřitelná mašina. Až příště půjde na penaltu, bude se cítit jistější a sebevědomější," podotkl Guardiola.

Španělský kouč trénuje Manchester City od roku 2016 a od té doby s ním mimo jiné čtyřikrát ovládl anglickou ligu, v níž je nyní druhý. Na triumf v LM s ním ale nadále čeká. V minulém ročníku City vypadli v semifinále s pozdějším vítězem Realem.

"Real za posledních 13 sezon postoupil do semifinále jedenáctkrát. Klobouk dolů před nimi. My jsme v semifinále potřetí v řadě, což je neuvěřitelné. Myslím si, že všechny kluby cítí, že pokud chcete Ligu mistrů vyhrát, musíte porazit Real. Předtím to bývala Barcelona, ale nyní je to Real," řekl Guardiola. Semifinále s "bílým baletem" načnou jeho svěřenci 9. května ve španělské metropoli, o týden později ho vyzvou doma.

City čeká v sobotu semifinále Anglického poháru proti druholigovému Sheffieldu United. "Mužstvo je vyčerpané. Nevím, jak se dáme dohromady na zápas se Sheffieldem. Je to strašně náročné," konstatoval dvaapadesátiletý Španěl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články