Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Tuchel si ve finále Ligy mistrů na Manchester City věří. Jasným cílem je vítězství, říká

Touhu a odhodlání svých svěřenců postoupit vyzdvihl trenér fotbalistů Chelsea Thomas Tuchel po postupu do finále Ligy mistrů přes Real Madrid. Podle německého kouče si "blues" na závěrečného soupeře v elitní soutěži Manchester City věří i díky tomu, že anglického rivala už v této sezoně jednou porazili.

Thomas Tuchel v objetí s Benem Chilwellem
zdroj: ČTK/AP/Alastair Grant

Chelsea, která v úvodním zápase v Madridu remizovala 1:1, doma od začátku nad Realem dominovala. Ve 28. minutě na stadionu Stamford Bridge otevřel skóre Timo Werner, ale poté domácí zahazovali jednu šanci za druhou. Až pět minut před koncem přidal kýženou pojistku Mason Mount.

"Nebylo to příjemné, ale ani na okamžik jsem neviděl žádnou změnu v řeči těla, zůstali jsme pozitivní a stateční. Zase jsme udrželi čisté konto a znovu zaslouženě. Viděl jsem silného brankáře a kluky odhodlané bránit. Hrozně moc jsme chtěli a to bylo klíčové," řekl Tuchel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Real Madrid

"Jak jsme neproměňovali šance, tak jsme byli na hraně, protože Real Madrid vám může ublížit v každé sekundě z absolutně ničeho, díky čiré individuální kvalitě. Ale my vydrželi a stále šli za druhým gólem. Nedovolili jsme Realu, aby nás zatlačil a vytvořil si šance. To je ohromné," doplnil sedmačtyřicetiletý trenér.

"Blues" se dostali do finále LM poprvé po devíti letech a Manchester City vyzvou v sobotu 29. května v Istanbulu, ale už v sobotu se soupeři potkají v Premier League. Chelsea už dokázala suverénního lídra tabulky pod Tuchelovým vedením porazit v dubnovém semifinále Anglického poháru (1:0).

"Nedává nám to výhodu, ale dobrý pocit a sebedůvěru. Tehdy jsme podali impozantní výkon a ve finále budeme muset hrát úplně stejně. Do Istanbulu přijedeme sebevědomí, s pozitivní energií a snad i bez zraněných hráčů. Jasným cílem je vítězství," prohlásil Tuchel.

Jako první kouč v historii Ligy mistrů bude ve dvou finále po sobě se dvěma různými kluby. Loni na lavičce Paris St. Germain podlehl Bayernu Mnichov 0:1. "Moc mě to těší. Mohu žít fotbalem a mít tuhle vášeň jako zaměstnání. Toho si hodně cením. Jsem velmi vděčný, že mohu trénovat takový tým a dvakrát za sebou postoupit do finále," uvedl bývalý kouč Mohuče nebo Dortmundu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články