Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Tuchel po úvodním semifinále o Wernerovi: Zahazování šancí nám nepomáhá, ale nebudeme brečet

Před utkáním by nejspíš remízu 1:1 ze stadionu Realu Madrid bral, po závěrečném hvizdu ale v Thomasi Tuchelovi bobtnala mírná frustrace. Německého trenéra Chelsea totiž mrzelo, že "blues" nevytěžili z úvodního semifinále Ligy mistrů více. Na tiskové konferenci nešetřil zejména svého krajana Tima Wernera, který v 10. minutě neproměnil stoprocentní šanci.

Timo Werner z Chelsea (vpravo) v utkání s Realem Madrid
zdroj: AP autor: Bernat Armangue

Werner v sobotu rozhodl první soutěžní trefou od 15. února o ligovém vítězství 1:0 na stadionu West Hamu, ale zároveň v zakončení i selhal.

"Zahodil velkou příležitost o víkendu a proti Realu to zopakoval, což nám nepomáhá," kritizoval Tuchel. "Na druhou stranu nám nepomůže ani to, že kvůli tomu budeme brečet nebo si zoufat."

"Timo je sám na sebe naštvaný, ale musí dát hlavu nahoru. Je to absolutní profesionál, který den co den tvrdě pracuje a nepochybuje o sobě. Když se mu povede dát v příštím střetnutí gól, nikdo mu ten předchozí už připomínat nebude," dodal.      

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Chelsea

Celkově byl ale bývalý kouč Paris Saint-Germain spokojen. "Mohli jsme zápas i v první půlhodině rozhodnout, protože jsme v té pasáži byli hodně silní. Skórovali jsme naprosto zaslouženě a měli přidat minimálně jednu další branku," pokračoval rodák z Krumbachu s odkazem na úvodní zásah Christiana Pulisice.

Ve 29. minutě na ni ovšem odpověděl Karim Benzema, který se 71. trefou v Lize mistrů dotáhl na čtvrtého nejlepšího střelce v historii soutěže a svého předchůdce ve sněhobílém dresu Raúla Gonzáleze. "Byl to od něj krásný gól, je to fakt dobrý útočník. Musíme si na něj dát v odvetě velký pozor," ocenil soupeře kapitán Cesar Azpilicueta. 

"Realu se bohužel podařilo vyrovnat ze standardní situace a víceméně z ničeho, kromě ní jsme mu totiž nic nepovolili," doplnil Tuchel.

Utkání Real Madrid - Chelsea
zdroj: REUTERS

"Ve druhé půli jsme se snažili zůstat v klidu a sebejistí. Byla hodně svázaná taktikou a postupem času mi přišlo, že jsme trochu unavení. Musíme se proto smířit s výsledkem 1:1," konstatoval Tuchel, pod jehož vedením Chelsea venku už v 11 soutěžních utkáních v řadě nenašla přemožitele.

Semifinálová odveta se bude hrát na stadionu Stamford Bridge příští středu, ve víkendové generálce čeká "Blues" londýnské derby s o záchranu bojujícím Fulhamem.  

"I kdybychom v Madridu vyhráli, tak je pořád možné všechno. V odvetě musíme bojovat o každý centimetr," zakončil německý stratég.

Zdroj
ČT sport, BBC, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články