Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Tottenham na Italy umí. Zaúřaduje proti Juventusu opět kanonýr Kane?

Souboj Tottenhamu s Juventusem může po úvodní remíze 2:2 z Turína nabídnout dramatickou podívanou, druhý duel středeční nabídky Ligy mistrů mezi Manchesterem City a Basilejí bude nejspíš pouhou formalitou. Švýcarský celek, kde působí čeští reprezentanti Marek Suchý a Tomáš Vaclík, totiž první zápas doma prohrál 0:4. Z prvně jmenovaného duelu nabídne web ctsport.cz podrobnou on-line textovou reportáž.

Harry Kane a Son Hung-min
zdroj: Reuters autor: Son Hung-min

O něco lepší pozici má před odvetou Tottenham, který v prvním utkání prohrával o dva góly, ale nakonec vybojoval remízu. A právě díky dvěma gólům ze soupeřova hřiště je menší výhoda na straně londýnského celku. "Musíme odevzdat víc než sto procent, abychom vyhráli," prohlásil na klubovém webu obránce Juventusu Daniele Rugani.

Ve prospěch Tottenhamu hraje také historická bilance, protože Spurs ještě nikdy v pohárech doma s italským soupeřem neprohráli. Naopak Juventus na evropské scéně dokázal v Anglii vyhrát pouhá tři z 21 utkání. "Zasloužíme si být v osmifinále, takže můžeme v klidu zahodit nervozitu a hrát, jak nejlépe umíme," řekl trenér Tottenhamu Mauricio Pocchettino.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus – Tottenham

Argentinský kouč bude opět spoléhat na kanonýra Harryho Kanea, který v posledních 11 zápasech dal 11 branek. Na druhé straně by se měl do sestavy vrátit útočník a nejlepší střelec turínského celku Gonzalo Higuaín, který je po zranění kotníku zpět v plném tréninku.

Tottenham Hotspur - Juventus Turín

Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.)

První zápas: 2:2

- Juventus už 20 zápasů za sebou neprohrál, navíc během této série inkasoval pouhé 3 góly

- jedním z asistentů rozhodčího bude i Tomasz Listkiewicz, syn předsedy české komise rozhodčích Michala Listkiewicze

Formalita v Manchesteru

Manchester City jde do domácí odvety s vědomím, že pouze neuvěřitelný kolaps by ho připravil o druhou čtvrtfinálovou účast. Tým trenéra Pepa Guardioly vládne anglické lize, vyhrál 13 posledních domácích zápasů a celkem už před vlastními fanoušky neprohrál 36 utkání.

Basilej sice v základní skupině dokázala porazit Manchester United, ale před odvetou jsou její šance víc než mizivé. Mimo jiné i kvůli nepřesvědčivé formě v novém roce, ve kterém švýcarský celek prohrál čtyři z pěti dosavadních soutěžních utkání, pokaždé navíc bez vstřelené branky.

Manchester City - FC Basilej

Rozhodčí: Královec - Nádvorník (oba ČR), Slyško (SR)

První zápas: 4:0

- Manchester City může do čtvrtfinále Ligy mistrů postoupit teprve podruhé

- Agüero (City) má na kontě v letošním roce 15 gólů v 15 zápasech

- Basilej vyhrála jediný z dosavadních 14 pohárových zápasů v Anglii (5 remíz, 8 porážek)

- Basilej prohrála 4 z 5 letošních soutěžních zápasů, vždy navíc bez vstřelené branky

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články