Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Splnil se mi sen. Večer mi pokazil jen výsledek, řekl Takács po debutu v Lize mistrů

Slávistický fotbalista Ladislav Takács poprvé v kariéře nastoupil v zápase Ligy mistrů v základní sestavě a hned na slavném Vestfálském stadionu v Dortmundu. Připustil, že se chvíli rozkoukával. Utkání 6. kola základní skupiny, v němž Slavia padla 1:2, označil za nejtěžší, ale také nejhezčí v životě. 

Obránce Ladislav Takács dobíhá při šanci Marca Reuse
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Meissner

"Určitě nejtěžší a určitě i nejhezčí zápas kariéry. Byl to pro mě obrovský zážitek, na Borussii Liga mistrů. Kazí to jen ten výsledek," řekl Takács.

Pražané dokázali v Dortmundu těsně před pauzou vyrovnat, ale po hodině hry rozhodl ofenzivní zápas Julian Brandt. "Skvělý soupeř, skvělí lidi, skvělý stadion. Myslím, že i skvělý zápas. Šance byly na obou stranách, trochu více štěstí a mohla být remíza," konstatoval třiadvacetiletý obránce, který předtím hrál v Lize mistrů jen osm minut s Interem Milán.

Ještě na začátku sezony oblékal dres Mladé Boleslavi, nyní se představil v Lize mistrů v Dortmundu. "Když se stadionem ozývala hymna Ligy mistrů, musel jsem se smát. Promítal jsem si momenty, kde jsem byl a kde jsem teď. Splnil se mi sen. Slyšet tu melodii a být při tom na hřišti, o tom jsme jen vtipkovali jako malí kluci. Ten večer mi pokazil jen a pouze výsledek," prohlásil Takács.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmund - Slavia Praha

V polovině první půle chyboval a domácí Marco Reus se dostal do úniku, který vychytal brankář Pražanů Ondřej Kolář. "Věřil jsem Ondrovi, samozřejmě jsem ale trochu nervózní byl. To musím přiznat. Seběhlo se to hrozně rychle, chtěl jsem si dát ještě jeden dotek. Kluci na mě sice křičeli, že mám záda, ale doufal jsem, že mám více času. Najednou tam ale byl Reus a šel sám na bránu. Ulevilo se mi, když to Koli chytil," uvedl Takács.

"Nemyslím si, že to bylo nervozitou, spíš jsem se potřeboval nějaký čas rozkoukat, bylo to vlažnější. Byla tam ta největší ztráta, to byla hrozná rychlost. Pak už jsem si dával větší pozor," doplnil.

Krátce poté mohl chybu napravit, ale po rohu z dorážky přestřelil. "Brankáři Bürkimu tam vypadl míč, měl jsem to ale na dlouhou nohu. Asi se to dalo trefit lépe, ale já jsem byl rád, že jsem se k zakončení vůbec dostal," poznamenal Takács.

V Edenu je z Mladé Boleslavi na hostování s opcí a věří, že ji Slavia uplatní. "O něčem už jsme se s trenérem Trpišovským bavili, ale nevím, zda to mohu nějak víc rozvádět. Nechám to na trenérech či na vedení. Oni se k tomu určitě nějak postaví," doplnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články