Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slíbil jsem klubu triumf a to se povedlo, radoval se Ancelotti

Lisabon – Až v posledních vteřinách finále Ligy mistrů dokázal Real Madrid vyrovnat náskok Atlétika. Městského rivala pak definitivně zlomil dalšími třemi brankami v prodloužení. Carlo Ancelotti si tak připsal už svůj třetí triumf v soutěži jako trenér a vyrovnal tak rekord Boba Paisleyho, který třikrát ovládl někdejší Pohár mistrů evropských zemí s Liverpoolem. Navíc Ancelotti splnil slib, který prý při svém příchodu dal vedení Realu.

Carlo Ancelotti s trofejí pro vítěze Ligy mistrů
zdroj: ČTK/AP

"Když jsem poprvé přišel na stadionu San Bernabeu do místnosti s trofejemi, řekl jsem prezidentovi klubu, že tam jedna chybí. Přidal jsem, že bychom ji měli v této sezoně získat. A to se povedlo," uvedl Ancelotti.

K vítězství ale měli ve finále dlouho blíže hráči Atlétika. Jenže ve třetí minutě nastavení vyrovnal hlavou Segio Ramos a v prodloužení přidali další tři branky Bale, Marcelo a Ronaldo. "Můžete říct, že jsme měli štěstí, ale také můžete říct, že jsme bojovali až do posledních vteřin. Takový je fotbal, někdy štěstí máte, někdy ne," řekl Ancelotti na pozápasové tiskové konferenci, kterou v jednu chvíli narušili hráči Realu, když přitančili do místnosti a za radostného zpěvu polili kouče šampaňským.

"Největším problémem pro nás bylo vyrovnat. Ale hráli jsme dobře, proto jsem hráčům pořád zdůrazňoval, ať hrají stále stejně. Jak se nám podařilo dát gól, karta se obrátila," prohlásil čtyřiapadesátiletý kouč, který Ligu mistrů vyhrál jako trenér už potřetí, když navázal na dva triumfy s AC Milán.

Real měl na dosah také titul ve španělské lize, ale po postupu do finále přes Bayern Mnichov vyhrál v domácí soutěži jen jedno z posledních čtyř utkání a musel se sklonit před Atlétikem. "Před finále i po něm jsem proto zašel za trenérem Simeonem a pogratuloval mu. Musíte respektovat soupeře, který sice nevyhrál, ale bojoval až do konce. Atlético mělo skvělou sezonu, ale myslím, že finále jsme si zasloužili vyhrát my," uzavřel Ancelotti.

Simeone: "Dali jsme do toho všechno, víc jsme udělat nemohli"

 "Kdybych měl sezonu ohodnotit na desetibodové stupnici, dal bych jí devět a půl," prohlásil trenér Atlétika Madrid Diego Simeone po ročníku, v němž jeho svěřenci získali španělský titul a skončili druzí v Lize mistrů. "Chyběl nám opravdu kousíček," řekl kouč, který v sobotu mohl korunovat tříleté působení v Atlétiku ziskem páté trofeje.

S madridským celkem už vyhrál Evropskou ligu, Superpohár UEFA, Španělský pohár i ligu, ve které pomohl klubu ukončit 18 let dlouhé čekání na úspěch. Naposledy Atlético v domácí soutěži slavilo v roce 1996 a Simeone u toho byl ještě jako hráč.

"Mrzí mě, že jsme na náš cíl nedosáhli. Ale dali jsme do toho všechno, víc jsme udělat nemohli," uvedl Simeone. "Real se po přestávce zlepšil a přišpendlil nás před branku," prohlásil čtyřiačtyřicetiletý Argentinec. "Je to životní lekce. Ať už prohrajete, nebo vyhrajete, musíte jít dál. Takže nemá smysl tady brečet, navíc kluci hráli dobře a mohou odejít se vztyčenou hlavou," dodal.

Simeone ale přiznal, že se mu nevyplatila sázka na Diega Costu. Nejlepší střelec Atlétika si před týdnem natrhl stehenní sval, přesto proti Realu nastoupil v základní sestavě. Jenže už po devíti minutách musel kvůli zranění střídat. "Bylo to moje rozhodnutí a udělal jsem chybu. Zjevně na tom nebyl tak dobře jako o den dřív," prohlásil. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články