Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Simeone: Do zápasu s Bayernem jsem se zamiloval

Mnichov - Nezastavila ho ani Barcelona, ani Bayern. Atlético v Lize mistrů čelilo nejlepším útokům světa, ale díky fantastické a sveřepé obraně prošlo až do finále. Mimořádně hrdý na svůj tým byl trenér Diego Simeone, jehož celek podle jeho slov hrál proti "nejlepšímu týmu, kterému kdy čelil". Do fantastické odvety semifinále se argentinský trenér doslova zamiloval.

Diego Simeone
zdroj: Reuters autor: Michaela Rehle

Bayern v prvním poločase drtil Atlético a smazal jeho náskok 1:0 z úvodního zápasu. "V prvním poločase jsme viděli naprosto úžasný Bayern, který měl tlak a vynikal rychlostí i intenzitou hry. Hlavně v první půli jsme hráli proti nejlepšímu týmu, kterému jsem ve své kariéře čelil," řekl Simeone po utkání.

Bayern v první půli soupeře do ničeho nepustil, 71 procent času držel míč a v 31. minutě vyrovnal stav dvojzápasu z přímého kopu Xabi Alonso. Za tři minuty ale Thomas Müller nedal penaltu a Atlético v 54. minutě z první šance vyrovnalo zásluhou Antoina Griezmanna. Domácím už pak gól Roberta Lewandowského nestačil, byť za stavu 2:1 neproměnil pokutový kop také hostující Fernando Torres.

"Doslova jsem se do toho utkání zamiloval, protože i můj tým hrál výborně. Vypořádali jsme se s tlakem a dokázali skórovat. Je neuvěřitelné, co jsme dokázali. Porazili jsme dva ze tří nejlepších týmů v Evropě," připomněl Simeone, že Atlético si ve čtvrtfinále poradilo i s obhájcem titulu Barcelonou.

Atlético si zahraje finále Ligy mistrů potřetí v historii a podruhé za poslední tři sezony. Pokud Real postoupí, došlo by na reprízu madridského derby, které předloni Simeoneho celek prohrál v prodloužení.

"Nebral bych to jako odplatu. V životě jsou nové šance, ne odplaty. Tohle je prostě další šance," konstatoval Simeone, jehož celek bude na třetí pokus usilovat o premiérový triumf v soutěži. "Není náhoda, že se nám tak daří. Vyvinuli jsme se jako tým. Hrajeme stylem, na který máme. Jsme ve finále a chceme ho vyhrát," dodal argentinský kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Atlético Madrid
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články