Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Senzační vítězství Borisova. LM ještě nekončí, ví pokořitelé Bayernu

Borisov - V minulé sezoně fotbalisté BATE Borisova doma podlehli Plzni a ve skupině Ligy mistrů skončili na posledním místě. Letos si však běloruský celek vede v elitní soutěži nad očekávání dobře. Ve druhém kole před svými diváky zdolal Bayern Mnichov 3:1 a zopakoval úvodní výhru z Lille. Lídr skupiny F je po triumfu nadšený, ale zároveň krotí euforii a ví, že musí pokračovat v dobrých výkonech.

Utkání BATE Borisov - Bayern Mnichov
zdroj: Ap

"Těžko se mi hledají slova, abych vyjádřil svůj vděk všem na hřišti. Nechci nikoho upřednostňovat a je jedno, kdo dával branky a kdo nahrával. Zvítězil tým," prohlásil trenér BATE Viktor Gončarenko.

Také fotbalisté běloruského mistra ví, že po dvou výhrách ještě nepostoupili do vyřazovací fáze. "Je to pro nás senzační výsledek. Teď můžeme trochu oslavovat, ale pak musíme opět tvrdě pracovat. Bayern zůstává favoritem skupiny a my chápeme, že jsme vyhráli jeden zápas. Nejtěžší úkol máme před sebou," uvedl zkušený záložník Alexandr Hleb.

Kouč Viktor Gončarenko: "Emoce jsou ohromné, ale euforii rozhodně nepropadám. Je to skvělé vítězství, ale neměli bychom se nechat unést. Víme, že musíme vyhrávat každý zápas. Tohle je Liga mistrů a na to nesmíme zapomenout."

Domácí uznali, že klíčové bylo ubránit ofenzivní sílu bavorského celku, který v úvodních šesti kolech Bundesligy neztratil ani bod. "Strávili jsme většinu času bráněním, což bylo velmi těžké. Tohle je týmové vítězství a je velmi dobře, že všichni udrželi nervy až do úplného konce," vyzdvihl útočník a střelec druhého gólu Vitalij Rodionov.

Trenér Bayernu Jupp Heynckes litoval, že jeho mužstvo nedokázalo v úvodu vstřelit vedoucí gól. "V takových zápasech jednoduše musíte jít do vedení, například z velké šance Toniho Kroose. Hned po ní domácí skórovali," připomněl německý kouč první branku Alexandra Pavlova z 23. minuty. Ta následovala deset minut po Kroosově tyčce. "Jejich nejlepší hráč byl brankář (Andrej Gorbunov), který vám potvrdí, jak velký tlak jsme si vytvořili. Bohužel však musíme pogratulovat k vítězství soupeři."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články