Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Semifinále Ligy mistrů otevře souboj Manchesteru City s Realem Madrid

Manchester - Fotbalisté Manchesteru City a Realu Madrid v úterý rozehrají semifinále Ligy mistrů. Zatímco domácí anglický klub je mezi nejlepší čtyřkou elitní soutěže poprvé, "Bílý balet" čeká šesté semifinále za sebou a celkově už rekordní 27. v historii. Odveta ve španělské metropoli je na programu příští středu. Přímý přenos s předzápasovým studiem sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 20:15.

Radost Sergia Agüera
zdroj: imago sportfotodienst

Manchesterský tým v play-off Ligy mistrů na třetí pokus zažil radost z postupu, když v osmifinále vyřadil Dynamo Kyjev a pak si poradil také s Paris St. Germain. "Můžete mít štěstí v úvodních kolech, ale v semifinále opravdu nezáleží na tom, koho dostanete. Bude to hodně těžké," uvedl trenér "Citizens" Manuel Pellegrini. "Je to jeden z nejdůležitějších zápasů v historii klubu. Moc se těšíme a snad po domácím duelu zvládneme i odvetu v Madridu," řekl brazilský záložník Fernando.

Real sice úvodní čtvrtfinále ve Wolfsburgu nečekaně prohrál 0:2, ale doma díky hattricku Cristiana Ronalda zvítězil 3:0 a postoupil. Přestože portugalský kanonýr kvůli zranění stehna vynechal ligový zápas s Vallecanem, v úterý by měl nastoupit. Ronaldo, jenž hrával za konkurenční manchesterský tým United, v Lize mistrů nasázel už 16 branek a jediný zásah mu chybí k dorovnání vlastního rekordu z předminulé sezony.

Soupeři se dosud utkali dvakrát, ve skupině Ligy mistrů v roce 2012 Real doma zvítězil 3:2 a na stadionu Etihad remizoval 1:1. "Dobré je, že odvetu hrajeme doma. Ale bude to brutální dvojzápas. Vzhledem k naší historii jsme logicky vnímáni jako favorité, ale to nás nijak neznepokojuje," konstatoval trenér Realu Zinédine Zidane.

Úterní souboj je specifický pro Pellegriniho, který madridský tým vedl v sezoně 2009/10. Chilský kouč však v lize přes bodový klubový rekord skončil na druhém místě za Barcelonou a od prezidenta Florentina Péreze dostal výpověď.

"Nebyl jsem zklamaný, protože jsem to čekal. Už po pár zápasech jsem si uvědomil, že dostanu pouze jednu sezonu a ani titul by mě nezachránil. Ale netoužím po pomstě, necítím zášť a jsem hrdý, že jsem mohl Real Madrid trénovat," prohlásil Pellegrini.

Real v tomto ročníku Ligy mistrů udržel čisté konto v osmi z deseti zápasů a na ostrovech si chce zajistit co nejlepší výsledek do odvety. "Myslím, že nejdůležitější bude vstřelit v Manchesteru gól. Na Santiago Bernabéu jsme hodně silní a vytvoříme si mnoho šancí. Pokud v Anglii neprohrajeme, budeme doma hodně sebevědomí," uvedl Velšan Gareth Bale.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články