Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ronaldo se vrátil na Old Trafford vítězně, Džeko sestřelil CSKA

Speciální zápas Cristiano Ronaldo zvládl. Při návratu na Old Trafford, kde dlouho působil v Manchesteru United, pracoval pro tým a pomohl k výhře Juventusu 1:0. Po třech utkáních bez výhry v německé lize hráči Bayernu o víkendu zabrali a vítězně pokračovali i v Lize mistrů na hřišti AEK Atény, připsali si výhru 2:0. Bosenský fotbalista Edin Džeko dvěma góly zařídil AS Řím výhru 3:0 nad CSKA Moskva. Stejným poměrem vyhrál Manchester City v Doněcku.

Cristiano Ronaldo na Old Trafford
zdroj: Reuters autor: Hannah McKay

Džeko se poprvé prosadil po půlhodině, kdy mu ideálně nahrál Pellegrini. Následně křížnou střelou zakončil akci spoluhráčů a po změně stran korunoval dobrý výkon ve svém jubilejním 150. zápase za AS Řím nahrávkou na Ünderův gól.

Juventus poslední tři zápasy s Manchesterem United prohrál, ale tentokrát urval vítězství. Zasloužil se o něj Dybala, který v 17. minutě dorážel poté, co k němu propadl míč po centru Ronalda, jenž se vrátil do svého někdejšího působiště. Dybala vstřelil pátý gól v posledních čtyřech zápasech Ligy mistrů.

Český reprezentant Pavel Kadeřábek se podílel na jedné z branek Hoffenheimu při remíze 3:3 s Lyonem. Německý celek dělal velké chyby v obraně. Poprvé inkasoval poté, co stoper Vogt ztratil míč ve vlastním vápně. Pak sice Kadeřábek vyhraným soubojem ve vápně připravil gól pro Kramariče, který skóre otočil, ale Lyon po dalších chybách soupeře šel opět do vedení. Hoffenheim vyrovnal v nastavení.

V Aténách to Bayernu konečně šlapalo

Bayern se poslední dobou trápil, před víkendovým vítězstvím v lize čtyřikrát za sebou nevyhrál. V Aténách si chtěl vylepšit náladu a dělí se o vedení ve skupině E s Ajaxem Amsterdam, který doma gólem v nastavení porazil 1:0 Benficu Lisabon.

Hodně aktivní byl zejména Gnabry. V 61. minutě uvolnil Hummelse, který našel Robbena. Jeho střelu ještě stihla obrana zablokovat, ale Martínez se položil do dorážky a protrhl střelecké trápení. Navíc tři minuty nato Gnabry chytře uvolnil Rafinhu, ten našel zcela volného Lewandowského a pro polského kanonýra už nebyl problém trefit prázdnou branku.

Serge Gnabry z Bayernu Mnichov
zdroj: Reuters autor: Alkis Konstantinidis

Zatímco Aténám se poprvé bodovat nepovedlo, Bern zaskočil španělského favorita. Valencie sice šla do vedení, když se Batshuayi dostal za obranu, obešel i gólmana a zamířil do prázdné branky.

Jenže ve druhé půli hostující Parejo i přes snahu ve skluzu stáhnout nohy fauloval protivníka a Hoarau penaltu proměnil. Bern mohl dokonce vyhrát, ale brankář Neto fantasticky vytáhl Sanogovu hlavičku na tyč.

3. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina E:

AEK Atény - Bayern Mnichov 0:2 (0:0)

Branky: 61. Martínez, 64. Lewandowski. Rozhodčí: Kulbakov - Žuk, Masljanko - Šerbakov, Dmitrijev (všichni Běl.)

Ajax Amsterdam - Benfica Lisabon 1:0 (0:0)

Branka: 90.+2 Mazraoui. Rozhodčí: Buquet - Debart, Pacelli - Delerue, Letexier (všichni Fr.).

Skupina F:

Hoffenheim - Lyon 3:3 (1:1)

Branky: 32. a 47. Kramarič, 90.+2 Joelinton - 27. Traoré, 59. NDombélé, 67. Depay. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Alonso, Cabanero - Martínez, Montero (všichni Šp.).

Šachtar Doněck - Manchester City 0:3 (0:2)

Branky: 30. D. Silva, 35. Laporte, 70. B. Silva. Rozhodčí: Del Cerro - Yuste, Del Palomar - Munuera, Latre (všichni Šp.).

Skupina G:

AS Řím - CSKA Moskva 3:0 (2:0)

Branky: 30. a 43. Džeko, 50. Ünder. Rozhodčí: Sidiropulos - Kostaras, Dimitriadis - Papapetru, Tzilos (všichni Řec.).

Skupina H:

Young Boys Bern - Valencie 1:1 (0:1)

Branky: 55. Hoarau z pen. - 26. Batshuayi. Rozhodčí: Treimanis - Gudermanis, Spasjonnikovs - Anufrijevs, Malcevs (všichni Lot.).

Manchester United - Juventus Turín 0:1 (0:1)

Branka: 17. Dybala. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič - Djokič, Grujič (všichni Srb.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články