Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Rekordy nepřekonává jen Messi. Luiz Adriano dal dva hattricky za sebou

Lvov (Ukrajina) - Ve stínu hvězdy Barcelony Lioenla Messiho, který vyrovnal Raúlův rekord v počtu nastřílených gólů v Lize mistrů, se o jeden zápis ve středu postaral také Luiz Adriano z Šachtaru Doněck. Na výhře 5:0 nad BATE Borisov se brazilský útočník podílel třemi góly a jako první fotbalista v historii soutěže si připsal hattrick ve dvou zápasech za sebou, když navázal na pět branek z předchozího vzájemného utkání ve skupině (7:0).

Luiz Adriano
zdroj: ČTK/AP

"Je pro nás velmi důležitý hráč a už několik let to také dokazuje," řekl kapitán Šachtaru Dario Srna. "Po zásluze se nedávno dočkal první pozvánky do reprezentace. Upřímně si ale myslím, že v národním týmu měl být už dávno," přidal chorvatský záložník, který v 19. minutě otevřel zápas ve Lvově.

Po přestávce přidal druhou branku Alex Teixeira a pak už střílel pouze Adriano. Sedmadvacetiletý Brazilec si tak upevnil vedení v tabulce střelců Ligy mistrů. S devíti góly má před druhým Karimem Benzemou z Realu Madrid čtyřbrankový náskok a díky střelecké produktivitě se v říjnu dočkal první nominace do reprezentace.

Adriano vystoupil ze stínu slavnějších brazilských spoluhráčů, téměř přesně dva roky poté, co byl potrestán za kontroverzní branku proti Nordsjaellandu. Po ošetřování jednoho z norských hráčů tehdy vracel míč rozhodčího soupeři záložník Šachtaru Willian, jeho odkop ale přebral Adriano a po kličce brankáři vyrovnal na 1:1. Za nesportovní chování dostal distanc na jeden zápas.

Na Adrianův zkrat v zápase proti Nordsjaellandu se podívejte zde:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články