Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Real zahájí obhajobu proti Sportingu, Juventus hostí Sevillu

Praha - Fotbalisté Realu Madrid večer zahájí cestu za obhajobou triumfu v Lize mistrů. V úvodním utkání skupiny F přivítají Sporting Lisabon, kde začínal profesionální kariéru hvězdný útočník "Bílého baletu" Cristiano Ronaldo.

Slavící Cristiano Ronaldo a Gareth Bale
zdroj: EFE autor: Luca Piergiovanni

Portugalský kanonýr působil ve Sportingu v letech 1997 až 2003, než přestoupil do Manchesteru United. "Bude to výjimečný zápas proti výjimečnému týmu. Při losu jsem si přál opět dostat Sporting. Mají výborný kádr i kouče a pro mě to bude další krásný moment v životě," řekl Ronaldo.

Kapitán letošních mistrů Evropy se nedávno zotavil ze zranění kolena a v sobotu už pomohl gólem k ligové výhře 5:2 nad Pamplonou. Věří, že Real může jako první obhájit vítězství v novodobé historii Ligy mistrů. "Je to velká výzva, ale myslím, že máme šanci. Je to hrozně těžká soutěž, ale nejprve musíme myslet na skupinu, která je dost těžká," uvedl Ronaldo.

Ve druhém duelu skupiny F se Legia Varšava s českým obráncem Adamem Hlouškem představí v Lize mistrů jako první polský zástupce po 20 letech. Na úvod ji doma čeká Dortmund.

Anglický šampion Leicester si v Bruggách odbude premiéru v elitní soutěži. "Nechceme být v Lize mistrů poprvé a naposled. Chceme všem ukázat, co dokážeme. Bylo by hloupé říct, že tuhle soutěž nemůžeme vyhrát. Všichni také říkali, že není možné, abychom získali anglický titul, a povedlo se to," uvedl záložník Danny Drinkwater.

Ve skupině G ještě Porto přivítá Kodaň, kde od léta působí bývalý záložník Jablonce či Ostravy Slovák Ján Greguš. Dinamo Záhřeb se chce ve skupině H Lyonu na jeho hřišti pomstít za domácí výprask 1:7 z posledního vzájemného duelu z prosince 2011.

Radující se Gonzalo Higuaín
zdroj: Reuters autor: MAX ROSSI

Juventus Turín hostí vítěze posledních tří ročníků Evropské ligy Sevillu. "Stará dáma" doma v pohárech neprohrála sedmnáctkrát za sebou. "Myslím, že jsme na úrovni předních evropských velkoklubů. V minulé sezoně nám chybělo jen pár vteřin k vyřazení Bayernu. Se správným přístupem můžeme dojít daleko," konstatoval útočník Juventusu Paulo Dybala.

CSKA Moskva doufá, že proti Leverkusenu vylepší nepříznivou bilanci v Německu, kde prohrál dosavadních pět zápasů. Ve druhém utkání skupiny E Tottenham přivítá Monako ve Wembley, protože jeho stadion White Hart Lane se rekonstruuje.

Uložit

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články