Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Real a Bayern vyhlíží postupové razítko, Juventus a Sevilla mohou jen překvapit

Formalita, nebo nečekaný zázrak? Dle výsledků z úvodních duelů je mnohem reálnější první varianta. Obhájce titulu Real Madrid si totiž přivezl z Turína náskok 3:0, čerstvý německý šampion Bayern Mnichov zvítězil v Seville 2:1. Oba giganti evropské kopané jsou proto více než jednou nohou v semifinále. Stvrdí postup před vlastními příznivci dalším triumfem? On-line reportáž z utkání Real Madrid - Juventus Turín sledujte od 20:45 na webu ctsport.cz.  

Cristiano Ronaldo
zdroj: ABACA autor: AA/ABACA

Real Madrid - Juventus

"Bílý balet" je velmi blízko osmému postupu mezi elitní kvarteto za sebou, čímž by vytvořil klubový rekord. Ve španělské lize se sice trápí a je až čtvrtý, ale v milionářské soutěži působí nezastavitelně a touží získat třetí titul za sebou. 

Vítězný hattrick naposledy slavil Bayern Mnichov v roce 1976, kdy se ještě Liga mistrů hrála pod původním názvem Pohár mistrů evropských zemí. V současné podobě dokázal nejcennější trofej obhájit pouze Real.

V úvodním čtvrtfinále šokoval svého loňského finálového soka Juventus nečekaně jednoznačnou výhrou, při které zazářil Cristiano Ronaldo nádherným gólem přes hlavu. Portugalská hvězda dala v dosavadních devíti zápasech LM už 14 branek. Jen tři góly ji proto dělí od vyrovnání vlastního rekordu ze sezony 2013/14. 

Problémy by však mohl mít celek z Madridu v defenzivě, kde bude chybět vykartovaný kapitán Sergio Ramos. Zraněný je i další stoper Nacho a zdravotní potíže má také mladý Jesus Vallejo, jehož start je nejistý. V srdci obranné čtveřice tak pravděpodobně bude muset zaskočit záložník Casemiro. Juventus zase nemůže nasadit nejlepšího střelce Paula Dybalu, protože byl v úvodním střetnutí vyloučen.

"Všichni už nás vidí v semifinále. I proto musíme do utkání nastoupit s maximální koncentrací a nic nepodcenit," řekl kouč Realu Zinédine Zidane. "Ve fotbale nikdy nevíte, co se stane. Nesmíme se vzdávat a pokusíme se vrátit do boje," reagoval trenér Juventusu Massimiliano Allegri.

Bayern Mnichov - Sevilla

Zatímco pro Real je LM poslední šancí zachránit sezonu, Bayern naopak sní o zisku triplu. Německý titul už má od sobotního odpoledne v kapse, rád by opanoval domácí pohár a po pěti letech slavil i v Lize mistrů. Proti Seville chce dotáhnout dobře rozehranou partii.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sevilla - Bayern

Bavorskému velkoklubu stačí jakákoli remíza nebo prohra 0:1, přičemž doma našel naposledy přemožitele loni v dubnu a posledních 421 minut dokonce neinkasoval. "První zápas jsme zvládli, ale všichni víme, že pokud chceme postoupit a celou soutěž vyhrát, tak se potřebujeme zlepšit," upozornil kouč Bayernu Jupp Heynckes.

Sevilla se naopak spíše trápí a z posledních šesti soutěžních klání vyhrála jediné. "Ale v osmifinále se nám povedlo uspět na stadionu Manchesteru United, tak proč bychom nemohli něco podobného zopakovat i v Mnichově. Ve fotbale to možné je," věří záložník andaluského mužstva Steven N'Zonzi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články