Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Přes Ferencváros jsme měli přejít. Prohráli jsme si to v Budapešti, řekl Tecl

Do utkání vyběhl nečekaně v základní sestavě a s kapitánskou páskou. Ani útočník Stanislav Tecl ale nepomohl Slavii k tomu, aby postoupila přes Ferencváros ve 3. předkole Ligy mistrů. Zkušený střelec však cítil, že Pražané byli lepší a měli maďarského soupeře nechat za sebou. Dle něj sešívaní šanci na další kolo zahodili už v úvodním střetnutí v Budapešti.

Zklamaný Abdallah Sima
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Je to pro nás těžké. Všichni cítíme, že jsme v tom dvojzápase měli vyhrát. Tohle byl mančaft, přes který jsme měli přejít. Celý dvojzápas nám chybělo i trochu štěstí," řekl Tecl.

Jeho tým v domácí odvetě dominoval, ale ztrátu 0:2 z úvodního zápasu nedokázal dotáhnout. "Postup jsme si prohráli v prvním zápase, kde jsme si během chvilky nechali dát dva hloupé góly. To asi rozhodlo. Dnes jsme hráli fakt dobře, ale nebyli jsme dost kvalitní v poslední třetině hřiště," uvedl Tecl.

"Měli jsme je dostat pod větší tlak. Když jsme v poločase vedli 1:0, byl jsem přesvědčený, že pod severní tribunou jim dáme dva góly a nebude co řešit. Bohužel," poznamenal třicetiletý bývalý reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Ferencváros

V odvetě překvapivě dostal na hrotu útoku poprvé od dubna šanci v základní sestavě, a dokonce vedl mužstvo jako kapitán. "Kdyby mě to, že jsem nastoupil, překvapilo, tak by to asi bylo blbé. Bral jsem to samozřejmě jako velkou šanci, na kterou jsem čekal. Věřil jsem v to, že to bude úspěšnější, že postoupíme. To se bohužel nestalo," litoval Tecl.

Jeho tým nezvládl kvalifikaci Ligy mistrů podruhé za sebou, vloni vypadl o předkolo dál s Midtjyllandem. "V tom dvojzápase vloni s Midtjyllandem to byly dva vyrovnané týmy. Tam nás přehráli, takže to bere člověk trochu jinak. Teď cítíme, že jsme si to vypadnutí z velké části způsobili sami. O to je to pro nás samozřejmě horší," řekl Tecl.

Jeho celek nyní čeká 4. předkolo Evropské ligy. "Když jsem přišel do kabiny, všichni tam seděli v tichu. Ale já myslím, že by to mělo být naopak. Měli bychom mít hlavu nahoře, není proč být smutný. Dnes jsme předvedli dobrý výkon a nemáme se za co stydět. Čeká nás další velký evropský dvojzápas. Budeme muset podat stejný výkon jako dnes, akorát s lepším řešením finální fáze," dodal Tecl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články