Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Postupem bychom se zčásti přiblížili předsezonnímu cíli, řekl Dočkal

Za částečné přiblížení jednomu ze dvou předsezonních cílů označil kapitán Bořek Dočkal eventuální postup fotbalistů Sparty přes Rapid Vídeň do 3. předkola Ligy mistrů. Pokud Pražané ve středeční domácí odvetě s rakouským vicemistrem uspějí navzdory porážce 1:2 z úvodního duelu, zajistí si minimálně start v základní skupině Evropské ligy.

Sparťan Bořek Dočkal (vlevo) v utkání se Sigmou
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Vítěze dvojutkání čeká v další fázi Monako, poražený naopak stále nebude mít jistotu pohárů a ve 3. předkole Evropské ligy narazí na kyperskou Famagustu.

"Uvědomujeme si, že kdyby se nám podařilo postoupit přes Rapid, tak se zčásti přiblížíme tomu, co jsme si na začátku sezony vytyčili za cíle. Je to pro nás důležitý krok. Za každou cenu ho chceme zvládnout. V případě, že by se nám to povedlo, bychom si ale neřekli, že máme zčásti vystaráno. Dalších postupných cílů je před námi velká spousta. Je to první důležitý a velký krok," řekl Dočkal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta je před Rapidem kompletní, trénovala i penalty

Letenští v rakouské metropoli vedli, ale ve druhé půli "zelenobílí" obrátili skóre. "Věřím, že zápas doma dokážeme dostat pod větší kontrolu, než jak tomu bylo ve Vídni. Věřím, že budeme mnohem aktivnější, víc podržíme balon a budeme to my, kdo bude udržovat tempo hry," uvedl dvaatřicetiletý záložník.

"Důležitý zůstává faktor toho, jak se budeme chovat po ztrátě míče. Ty jsou v každém utkání a těžko se jim úplně vyvarujeme. Soupeř má dobré přechody a reaguje na ně velmi dobře. Budeme v tom muset být rychlí a zastavovat případné brejky hned v zárodku." 

Z utkání Rapid - Sparta
zdroj: Rapid Vídeň

Sparťané v sobotu načali ligovou sezonu domácí výhrou 3:2 nad Olomoucí. "Vstup do ligy byl pro nás samozřejmě hodně důležitý. I vzhledem k dvojutkání s Rapidem je pro nás lepší mít v nohách zápas, který jsme odehráli poměrně slušně a který jsme zvládli vítězně a v němž jsme si dokázali vytvořit dost gólových situací," konstatoval bývalý hráč Slavie, Kladna, Liberce, Konyasporu, Rosenborgu, Philadelphie a čínského klubu Che-nan Ťien-jie.

"Víme, že s Rapidem bude potřeba znovu si šanci vytvářet a tlačit se do zakončení. Tím, že za sebou máme duel, v němž se nám to dařilo, nám to dává předpoklad i do toho zítřejšího. Bude to proti jinému soupeři, ale věříme ve vlastní síly. Věříme, že i proti Rapidu budeme dostatečně kreativní tak, abychom si na šance počkali a byli schopní převalit zápas na naši stranu," má jasno Dočkal.

Naopak Vídeňané před vlastními příznivci v úvodu rakouské ligy podlehli Hartbergu 0:2. "Drobnou roli to vždycky může hrát. Každým střetnutím si tým sbírá svoje sebevědomí a v začátku sezony je vždycky důležité, aby se dařilo výsledkově a jednotliví hráči si začínali věřit. Pak se to projevuje i na zlepšené hře. Nějaký drobný vliv to mít může, ale není to něco, čím bychom se extra zabývali," uvedl Dočkal.

"Máme za sebou přímou konfrontaci, viděli jsme jejich kvalitu. Myslím si, že dokážou zapomenout během pár dnů na ligové utkání a budou stejně dobře připravení tak, jako byli před týdnem ve Vídni," dodal třiačtyřicetinásobný český reprezentant.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články