Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Pořád je o co hrát. Teď se budeme soustředit na ligu, hlesl ten Hag po fiasku United

Ve skupině Ligy mistrů skončili poslední v konkurenci Bayernu Mnichov, FC Kodaň a Galatasaraye Istanbul. Nezahrají si proto ani play-off Evropské ligy. Tečku za blamáží mezi evropskou elitou udělali fotbalisté Manchesteru United porážkou 0:1 s německým šampionem. Trenér Erik ten Hag nicméně po vyřazení z pohárů odmítl, že by jeho klub neměl ve zbytku sezony o co hrát. Věří, že se United začnou zlepšovat v Premier League.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United – Bayern Mnichov

Manchester potřeboval k postupu nejen zvítězit, ale zároveň i remízu ze souběžné hraného utkání Kodaň – Galatasaray. United ale neprolomili trápení z aktuálního ročníku milionářské soutěže a Bayernu podlehli i podruhé, o čemž v 71. minutě rozhodl Kingsley Coman.

Domácí pouze jednou trefili prostor mezi třemi tyčemi. "Nebylo to moc o gólových šancích ani na jedné straně. Předvedli jsme velmi dobrý výkon, nezasloužili jsme si prohrát. Dobře jsme bránili, dobře presovali. Jen jsme toho nedokázali využít. Bayern je vynikající tým se skvělými hráči, kterým stačí málo, aby rozhodli zápas," řekl ten Hag televizi TNT.

Zklamaní fotbalisté Manchesteru United
zdroj: REUTERS

Red Devils získali pouze čtyři body a ve skupině LM skončili poslední teprve podruhé v historii. "Postup jsme si neprohráli s Bayernem, to je jasné. Ve skupině jsme měli dobrá střetnutí, také jsme ale udělali hodně individuálních chyb," mrzelo nizozemského kouče, jenž v průběhu duelu přišel o zraněné obránce Harryho Maguirea a Luka Shawa.

Negativní zápis do historie

Manchester United inkasoval ve skupině 15 gólů, což se ještě žádnému anglickému celku nestalo. Zároveň prohrál 12 z dosavadních 24 soutěžních utkání v sezoně. Stejný počet porážek měli za celý minulý ročník. Tradiční velkoklub skončil ve skupině o bod za třetím Galatasarayem a neprošel ani do play-off Evropské ligy.

"Pořád je o co hrát. Teď se budeme soustředit na Premier League, abychom se umístili v první čtyřce a za rok byli v Lize mistrů znovu. A čeká nás i FA Cup," podotkl Ten Hag.

"Hráči do toho dali všechno a zaslouží si pochvalu, pracovali jako tým, jeden za druhého. Když ustálíme výkonnost, půjdeme nahoru. Já jako trenér musím ukázat hráčům cestu a oni to musí přenést na hřiště. Dokázat to můžeme jedině společně," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články