Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Poprvé hráči dodržovali naplno pokyny, řekl po vypadnutí Lampard. Rodrygo nechápe kouzlo LM

Na začátku dubna převzal fotbalisty Chelsea a od té doby čeká na jiný výsledek než prohru. Nic na tom pro Franka Lamparda nezměnila ani odveta čtvrtfinále Ligy mistrů, ve které jeho svěřenci prohráli s Realem Madrid 0:2 a se soutěží se loučí. Klubová legenda, jež bude u mužstva jen do konce ročníku, však i přes vypadnutí vyzdvihla, že poprvé od hráčů cítil maximální dodržování taktických pokynů. To kouč španělského celku Carlo Ancelotti si pochvaloval, že se "bílému baletu" podařilo správně načasovat formu na vrchol sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea – Real Madrid

"Momentálně fungujeme skvěle jako tým. Všichni jsou maximálně soustředění a motivovaní k dalšímu úspěchu v Lize mistrů. Pořád sníme o dalším triumfu," uvedl Ancelotti. "Nedokážu to vysvětlit, ale Liga mistrů z nás vždycky dostane to nejlepší. Pro mě je neuvěřitelná radost a pocta hrát za nejlepší klub na světě," přidal brazilský křídelník Rodrygo, jenž rozhodl duel na Stamford Bridge dvěma góly v 58. a 80. minutě.

Real navázal na domácí triumf 2:0 a ve čtvrtfinále uspěl pojedenácté v řadě. Chelsea ale byla v odvetě nebezpečnější než před týdnem v Madridu a vypracovala si několik šancí. V té největší na konci první půle vychytal Cucurellu tváří v tvář Courtois, jenž působil u "blues" čtyři sezony mezi lety 2014 až 2018.

"To byl velký zákrok. Bylo důležité, abychom soupeři nedovolili kontaktní branku," podotkl Ancelotti. "Šedesát minut jsme hráli dobře a působili Realu problémy, chyběl tomu pouze gól. Ten by zápas pochopitelně úplně změnil," uvedl Lampard, sám s 211 soutěžními trefami nejlepší střelec Chelsea v historii.

Staronový kouč, který vedl londýnský celek v letech 2019 až 2021, převzal tým znovu na začátku dubna po odvolaném Grahamu Potterovi. Všechny čtyři dosavadní soutěžní duely ale prohrál, což se po nástupu do funkce v Chelsea ještě nikomu nestalo. Čtyřikrát v řadě vyšli "blues" naprázdno poprvé od roku 1993, Lampard přesto věří v obrat.

"Poprvé jsem cítil, že se hráčům daří naplno dodržovat taktické pokyny, které jsme si řekli před zápasem. To nám musí vydržet do konce sezony," řekl Lampard. "Měli jsme to štěstí, že jsme posledních 20 let mohli slavit spoustu úspěchů. Pokud se nám jeden rok nevydaří podle představ, nesmíme hned dělat krátkozraká rozhodnutí. Tenhle klub se vrátí, kam patří," dodal čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Chelsea je v anglické lize až na 11. místě a takřka jistě se bude muset příští rok po 27 letech obejít bez účasti v evropských pohárech. Loni v květnu se přitom majitelem jednoho z nejúspěšnějších anglických týmů stalo konsorcium vedené americkým investorem Toddem Boehlym a Chelsea od té doby utratila za posily více než 600 milionů eur (14,2 miliardy korun).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články