Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

POHLED: Je to podle pravidel, ale proti fotbalu, tvrdí rozhodčí Jirků o vyřazení Slavie

Zářez jako hrom. Tak viděli slávisté počínání sudího Damira Skominy. Ten na pokyn italského videorozhodčího nechal opakovat penaltu, kterou Ondřej Kolář dokázal vyrazit, a podle zpomaleného závěru desetinu vteřiny před kopem opustil brankovou čáru.

Slovinec se v zápase, v němž jde o spoustu milionů, nešel ani podívat na video, aby si udělal vlastní úsudek. Opakovaná penalta na 2:1 pak otevřela Midtjyllandu, jenž zdecimovaným slávistům přidal ještě na rozloučenou se snem o Lize mistrů dva góly, dveře mezi evropskou klubovou elitu.

Po zápase byli slávisté hodně naštvaní, a právem. Kolář hovořil o prasárně a prasorozhodčím. Kapitán Bořil řekl: "Co s náma provedli, to jsem si nedokázal ani představit. Je to jednoznačná křivda."

Masopust nemohl zklamáním téměř mluvit. A trenér Jindřich Trpišovský hovořil o ofsajdu už před vyrovnávacím gólem na 1:1.

Bývalý ligový rozhodčí Pavlín Jirků to označil za rozhodnutí proti fotbalu. "S citem k fotbalu to nemá nic společného," konstatoval Jirků.

"I když si to rozhodčí na milion procent obhájí, ale je to vrchol a doslova a do písmene prasečina," dodal s tím, že to bylo podle pravidel.

Ale hned doplnil: "Jenže fotbal není atletika, kde se všechno změří na setinu. A když už je to striktně podle pravidel, tak se měla pískat i penalta za to, že pak obránce dánského týmu za stavu 2:1 držel ve vápně za dres Kuchtu."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Midtjylland - Slavia Praha

Těžko se to kouše, pocit křivdy a zmařeného času, který slávisté věnovali tomuto duelu, jenž se dlouho vyvíjel v jejich prospěch, se nedá jen tak hodit za hlavu. Jenže to udělat musíte.

Můžete nesouhlasit, můžete protestovat, můžete si stěžovat, ale to je tak všechno, co s tím můžete dělat.

A tady slávisté brzy ukázali, že umějí i prohrávat, a to taky není jednoduché. Jejich šéf Jaroslav Tvrdík vzkázal: "Kluci, děkuji za vše a gratuluji soupeři k postupu do LM."

"Je to historie, nic už s tím neuděláme, mluvit o tom můžeme, jak chceme. Musíme se plně soustředit na zápas v Ostravě, jiný lék neexistuje," napsal trenér Jindřich Trpišovský.

Oba dokázali udržet se nad věcí, i když to muselo být hodně těžké. A také si uvědomili, že život, a to i ten fotbalový, jde dál a i křivdy k tomu bohužel patří.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články