Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Plzeň takové vypadnutí poznamená. Sám jsem to zažil, myslí si Cipro

Dvacet vteřin od třetího předkola Ligy mistrů, dvacet vteřin od jistého místa ve skupině Evropské ligy a nakonec nic. Fotbalisté Plzně odjíždějí z Nizozemska po prohře 1:3 po prodloužení s velkým zklamání a důvodem k zamyšlení. Co to může znamenat pro další vývoj sezony v plzeňském týmu?

Utkání AZ Alkmaar - Viktoria Plzeň
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Trenér Adrian Gula viděl po zápase všechny čerty. Hovořil o obráceném autovém vhazování. Poté ještě o faulu na Davida Limberského, který proto nestačil zasáhnout míč padající do pokutového území, z čehož nakonec vyplynul možná zbytečný, ale nakonec penaltový zákrok brankáře Aleše Hrušky, po nemž domácí v posledních vteřinách vyrovnali a nakonec utkání v prodloužení urvali pro sebe.

Jak to viděl bývalý hráč Slavie a později úspěšný kouč František Cipro? "V závěru Alkmaar nasadil vyšší hráče a začal to jen nakopávat dopředu bez kombinace a tam si myslím, že trošku zaskočili oba stopery. Létalo to za ně a byla tam spousta zbytečných chyb. Plzeň se dostala pod tlak. Nějaké šance přežili, ale z poslední, vlastně "nešance", nakonec inkasovali," řekl Cipro, jak to viděl on.

Slovenský kouč plzeňského týmu také řekl, že věří, že se po tomto nezdaru jeho celek ještě víc semkne a postoupí do Evropské ligy, v níž jí teprve příští týden určí los soupeře pro třetí předkolo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Alkmaar - Plzeň

Jenže když si k tomu dosadíte hlas zkušeného harcovníka Limberského, který v šestatřiceti letech hovoří o porážce jako o největším zklamání kariéry, vypadá to, že setřást deku, která nyní na fotbalisty Viktorie padla, nebude vůbec snadné.

Ani Cipro není v tomhle ohledu tak optimistický jako Gula. "Já s tím mám zkušenosti, mě se to stalo taky, takže se do jejich pocitů dokážu vžít," zavzpomínal. A za vzpruhu takovou demolici nadějí, když už je úspěch na dohled, rozhodně nepovažuje.

"To si zrovna nemyslím," řekl na dotaz, jestli to nemůže Viktorii pomoci se semknout a posílit. "Nějaký čas to na nich určitě stopy zanechá," řekl Cipro přesvědčeně.

A jak z toho ven? "Teď bude záležet na tom, jaký budou mít los i jak jim to v lize půjde – každý dobrý výsledek jim pomůže," dodal zkušený trenér.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články