Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pellegrini: Když zahrajeme jako proti PSG, můžeme LM vyhrát

Manchester - Fotbalisté Manchesteru City zachraňují v Lize mistrů čest anglických mužstev. Po výhře 1:0 nad Paris St. Germain v domácí odvetě čtvrtfinále poprvé v historii klub postoupil mezi čtyři nejlepší týmy soutěže a je teprve druhým anglickým semifinalistou za posledních pět let. City věří, že mohou dojít až na vrchol a Ligu mistrů vyhrát. "Když budeme hrát jako proti PSG, můžeme uspět proti komukoliv," řekl trenér Manchesteru Manuel Pellegrini.

Kouč City Manuel Pellegrini po utkání s PSG
zdroj: ČTK/AP

"Je to skvělý úspěch pro celý klub. V minulých dvou sezonách jsme měli velkou smůlu, protože jsme hned v osmifinále narazili na Barcelonu a nepostoupili jsme. V tomhle ročníku se tým zlepšil. Vyhráli jsme skupinu, hráli velmi dobře v osmifinále proti Dynamu Kyjev i teď proti silnému PSG," pochvaloval si Pellegrini.

"Samozřejmě, že můžeme Ligu mistrů vyhrát. Nebude to jednoduché, protože nás čekají velmi silné týmy, ale cílem pro tenhle klub je vyhrát Ligu mistrů," mínil chilský kouč, kterého od příští sezony vystřídá na lavičce City Josep Guardiola.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Manchester City

Manchester uhrál před týdnem v Paříži příznivou remízu 2:2 a postup podtrhl vítězstvím v odvetě, o kterém rozhodl jediným gólem v 76. minutě belgický záložník Kevin de Bruyne. V první půli ještě domácí Sergio Agüero neproměnil penaltu. "Myslím, že Kevin má jednu důležitou věc pro hráče. V blízkosti pokutového území je strašně nebezpečný, protože nepotřebuje příliš mnoho místa k dobré střele. To ukázal," řekl Pellegrini.

Potěšilo ho, že City soupeře přestříleli. "Pro mě je úplně nejlepší, že se nezměnil náš herní styl. Lidé si asi mysleli, že když jsme remizovali v Paříži, budeme hrát na remízu. Ale my jsme byli lepší než PSG," těšilo Pellegriniho.

PSG počtvrté za sebou vypadl ve čtvrtfinále. Zatímco v předchozích třech ročnících byli favoritem jeho soupeři, tentokrát se čekal postup. Podle kouče Laurenta Blanca francouzský šampion doplatil na špatnou koncovku.

"V obou zápasech jsme nebyli dostatečně efektivní a chladnokrevní. V prvním utkání jsme dali dva góly a nejspíš jsme měli skórovat víckrát. To mělo vliv na odvetu," mínil Blanc. "Mysleli jsme si, že domácím způsobíme větší problémy, ale byli dobří v obraně a velmi kompaktní. Zaplatili jsme za neproměňování šancí. City byli efektivnější a asi zaslouženě postoupili," dodal.

Pařížané začali odvetu nečekaně v rozestavení jen s třemi obránci. "V první půli jsme hráli systémem, který jsme nikdy nezkoušeli. A dopadlo to tak, jak to dopadlo," podotkl kanonýr PSG Zlatan Ibrahimovic a nepřímo tak zkritizoval kouče Blanca.

Právě švédská hvězda po sezoně v Paříži skončí, což může francouzský klub výrazně poznamenat. "V těchto dvou zápasech jsme viděli naše limity. To, co jsme předvedli, bylo málo a můžeme hodně litovat. Uvidíme v další sezoně," doplnil Blanc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články