Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko běží modře

Osmifinále LM: Barcelonu čeká odveta s Neapolí, Arsenal bude otáčet proti Portu

V Lize mistrů se rozhodne o dalších dvou čtvrtfinalistech. Barcelona po úvodní remíze 1:1 přivítá v osmifinálové odvetě Neapol. Lídr anglické ligy Arsenal bude doma otáčet průběžný stav 0:1 proti Portu. Sestřihy z obou utkání sledujte na ČT sport od 23:00.

Utkání Porto – Arsenal
zdroj: ČTK/AP

Barcelona usiluje o první postup do čtvrtfinále po čtyřech letech. S Neapolí oba dosavadní dvojzápasy v Lize mistrů zvládla a v pěti vzájemných duelech s ní neprohrála. Aktuálně drží sérii osmi soutěžních utkání bez prohry, v posledních třech navíc udržela čisté konto.

"Podáváme teď stabilnější výkony, daří se nám lépe vyvážit ofenzivu a defenzivu. To je důležité, v Lize mistrů může každý inkasovaný gól vyjít draho," citovala trenéra Xaviho agentura APA.

Před třemi týdny v Neapoli se prosadily největší ofenzivní hvězdy obou úřadujících šampionů svých zemí. Barcelonu poslal do vedení Robert Lewandowski, vyrovnání obstaral Victor Osimhen.

Italský tým vedl poprvé nový kouč Francesco Calzona, od jehož nástupu loňští čtvrtfinalisté v pěti zápasech neprohráli. "Barcelona je skvělý tým, ale to je i Neapol. Věříme si, před odvetou se ničeho nebojíme," ujistil Calzona, jenž vede i slovenskou reprezentaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Neapol – Barcelona

Arsenal se díky sobotní výhře 2:1 nad Brentfordem a remíze ve šlágru Liverpool – Manchester City (1:1) posunul do čela anglické ligy. "Kanonýři" vyhráli posledních osm ligových utkání se skóre 33:4. Porto zdolali ve všech třech domácích vzájemných zápasech, aniž by inkasovali.

"Věřím, že z tribun půjde taková energie, jakou jsem v Arsenalu ještě nezažil. Čeká nás kouzelný večer, snad se šťastným koncem," citoval web UEFA trenéra londýnského celku Mikela Artetu.

Jeho svěřenci v Portu ani jednou netrefili prostor mezi třemi tyčemi a po Galenově brance ze čtvrté minuty nastavení prohráli 0:1. Portugalskému celku tak stačí i remíza, bude se ale muset vzepřít výrazně negativní bilanci v zápasech na anglické půdě. Z 21 utkání v evropských pohárech v Anglii pouze třikrát remizoval a v 18 případech odešel poražen.

"Čeká nás extrémně obtížné utkání. První duel doma jsme zvládli, dosáhli jsme na velké vítězství, ale soupeř nám má co vracet. Tím to bude těžší," řekl trenér třetího týmu portugalské ligy Sergio Conceicao.

Arsenal vypadl v minulých sedmi osmifinále Ligy mistrů. Do čtvrtfinále naposledy prošel v roce 2010 právě na úkor Porta, které sedmkrát v řadě nepřešlo v pohárech přes anglického soupeře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Porto – Arsenal
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články