Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Od Slavie to zatím není to pravé ořechové, ale stejně přes Midtjylland postoupí, věří Cipro

Na postu stopera ve Slavii odkopal devět sezon, pak celek z Edenu také třikrát trénoval a v roce 1996 s ním došel až do semifinále předchůdce Evropské Ligy – Poháru UEFA. František Cipro už sice "jede osmé gumy", je mu 73 let, ale je stále hodně vitální a přehled o tuzemském fotbale má velký. Samozřejmě sledoval i úvodní zápas červenobílých v boji o Ligu mistrů s Midtjyllandem, který skončil v Praze 0:0. Síla soupeře ho nepřekvapila, ale přesto věří, že mezi evropské šampiony postoupí výběr trenéra Jindřicha Trpišovského.

Utkání Slavia Praha - Midtjylland
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Překvapilo vás, že i Slavia, která dokázala v minulé sezoně přitlačit i lepší týmy, než je Midtjylland, si nyní nedokázala vynutit proti dánskému týmu svoji hru?

Je relativní říct lepší týmy. Tohle je sice nepříliš známý mančaft, který nikdy žádný výrazný úspěch v evropských soutěžích neuhrál, ale má výborné hráče. Ten vysoký útočník byl pro beky hodně nepříjemný, dokáže pokrýt balon, těžko se k němu dostává. Mají taky šikovné hráče ve středu hřiště. A ten jejich gólman byl hrozně jistý. Míč mu vůbec nepadal z rukou, i když nemusel řešit tak složité situace jako třeba Kolář. Hlavně působí Midtjylland Jako celek kompaktně a má výborně technicky vybavené hráče. Viděl jsem je s Young Boys Bern, i tam hráli výborně a není žádná legrace, když vyřadili Vrbův Razgrad, což je taky vynikající mužstvo. Takže jestli si někdo myslel, že je Slavia jasně přejede, tak se hodně zmýlil, včera to bylo vidět.

Může to být i tím, že Slavia má trochu horší formu, než měla třeba loni? Nebo si to nemyslíte?

Ne, to si myslím, že se určitě říct dá. Nějaké hráčské změny ve Slavii proběhly, i když včera hrálo sedm nebo osm kluků, kteří nastoupili loni třeba v Champions League proti Kluži. Ale to tak bývá, máte fazonu, a za půl roku ji nemáte. I v lize je vidět, že to zatím není ještě to pravé ořechové.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Midtjylland

Kdo byl ze slávistů v zápase nejlepší?

Nejvíc se mi líbili Bořil, který hraje v poslední době hodně dobře, i když to taky slušně mydlí, a Olayinka i gólman Kolář, který to nakonec zachránil.

A jak vidíte remízu v Praze jako výchozí pozici pro odvety v Dánsku?

Já si myslím, že tohle je super výsledek do odvety, i když se mnou většina lidí třeba nebude souhlasit. Sám jsem se o tom přesvědčil: hráli jsme s Lens doma 0:0, bylo to vynikající mužstvo. Tady byli všichni zklamaní a tam jsme vyhráli 1:0. Je to ošidné, hrajete doma 0:0, náhoda je blbec – dostanete gól po teči a musíte dát dva. To platí obecně v pohárech, když se hraje na dva zápasy – je nejdůležitější nedostat gól.

Jak se vám líbil Midtjylland v Edenu? Obránce Coufal po zápase říkal, že to hodně nakopávali a hráli tvrdě...

Mají hru postavenou na kvalitní defenzivě. Vemte si, že teď ze tří zápasů v Evropě nedostali ani gól s Razgradem (v Bulharsku 1:0), Young Boys (v Dánsku 3:0) i Slavií. Přitom jsou techničtí, mají vysoké hráče, mužstvo dobře poskládané, standardní situace mají dobré – a i když tam zatím žádnou velkou hvězdu nemají, tak jsou hodně nepříjemní tím, jak jsou kompaktní. A že by byli přehnaně tvrdí – jak tady čtu, to si nemyslím. A Coufal? Ten to sám mydlí pěkně.

Co by měla Slavia změnit pro odvetu? Trenér |Trpišovský říkal, víc držet míč na zemi, ale na to slávisté neměli ani v Edenu moc času, protože soupeř jim nedal ani kousek prostoru...

Byli pod tlakem a nejsou na to zvyklí, proto nemohli jít do kombinace. Takže ztráceli hodně míčů, tak to potom začnete nakopávat dopředu. Co by měli změnit? Jak to říkal Trpišovský: udržet balon, ale to nebude jednoduché.

Může jim tenhle zápas pomoci v tom, že to, co před tím viděli jen na videu, si vyzkoušeli na vlastní kůži a už vědí, co je může čekat?

Určitě, vyzkoušeli si to a ten zápas Young Boys Bern je inspirativní, oni budou hrát pořád stejně.

Jak to tipujete?

Já si myslím, že Slavia postoupí, ale jakým způsobem, to nevím. Věřím, že dá gól.

Jaký čekáte průběh zápasu v Dánsku? Podobný jako v Praze?

To je těžké říct, může přijít v první minutě nějaký záhadný gól po chybě... Nevím, ale myslím si, že Slavia dá gól a pro Midtjylland už to bude těžké.

Je nám líto, video expirovalo.
Coufal: Dánové hrají nepříjemně, je to pro nás těžké
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články