Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Noční můra. Zápas trval o pět sekund déle, litoval kapitán Ajaxu

Nic není nemožné. V Lize mistrů se dějí věci nevídané a nepředvídatelné. Liverpool v úterý po prohře 0:3 v Barceloně přebil trumfy týmu kolem Lionela Messiho čtyřmi zásahy na Anfield Road – 4:0, a Tottenham ve středu po porážce doma 0:1 s Ajaxem v Amsterdamu prohrával v poločase 0:2 a otočil zápas na 3:2. Je tu nečekané finále Liverpool – Tottenham.

Nejkrutější porážka. Hráči Ajaxu smutní po porážce s Tottenhamem
zdroj: ČTK/DPA

První červnový den se tak v Madridu střetnou o slavný pohár dva vyslanci Premier League. Dánský záložník Christian Eriksen z Tottenhamu po nečekaném postupu pro BBC řekl: "Museli jsme bojovat. Bylo to hektické, spíš boj, rozhodlo srdce a Lucas – to je to, co nám zajistilo finále," konstatoval a přirovnal utkání k horské dráze.

Zraněný kanonýr vítězů Harry Kane konstatoval, že o přestávce si hráči řekli, že nemají co ztratit a zkusí do toho dát všechno. To se pak také stalo. "Cestu do finále našli na poslední chvíli a to je to, o čem je fotbal," řekl spokojeně anglický reprezentant.

Finále je pro něho o motivaci víc, aby se brzy vrátil do hry. Už nyní se začíná zapojovat do tréninku. "Rehabilitace pokračuje podle plánu. Tenhle týden jsem začal běhat," uvedl útočník s tím, že si postupně začne zvyšovat dávky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ajax - Tottenham

Ajaxu po nádherné jízdě Evropou přibouchl Tottenham dveře těsně před finále. Kouč poražených Erik Ten Hag pro nizozemský web Dutchnews.nl řekl: "Skoro jsme tam byli, ale sen se rozplynul." A přes zklamání pochválil tým za fantastickou sezonu.

"Jako by se pod námi propadla země. Byli jsme tak blízko. Je to noční můra. Sen, který se hodně pokazil," sdělil zklamaný kapitán Ajaxu Matthijs de Ligt. "Zápas trval o pět sekund déle, než bylo potřeba," přidal devatenáctiletý stoper.

Ajaxu podle kouče nepomohlo, že nemohl nastoupit Neres. "Přesto jsme vedli 2:0, ale po přestávce začal Tottenham s příchodem Llorenteho hrát odvážněji a my neudrželi míč. Přesto jsme měli několik slušných šancí. Když už to vypadalo, že jsme opět dostali hru pod kontrolu, tak jsme dostali v závěru třetí gól. Je to kruté a hořké," dodal.

Po pěti letech tak chce Ajax alespoň získat nizozemský titul. "Musíme tu skvělou sezonu zakončit titulem a soustředit se na poslední dva zápasy v lize," uzavřel trenér s tím, že celek je pevný a tohle zklamání ustojí.

Podobně to vidí i kapitán. "Samozřejmě po zápase bylo v šatně hrobové ticho. Ale jakkoliv je tohle vyřazení bolestné, tak jsme ušli fantastickou cestu a můžeme ji korunovat titulem v Eredivisie. Když se nám to povede, budu velmi hrdý. Také nám to pomůže zmírnit rány po Lize mistrů," konstatoval nizozemský reprezentant, o kterého se přetahují evropské velkokluby.

Nizozemský celek patřil k největším překvapením Ligy mistrů. V osmifinále nečekaně vyřadil obhájce trofeje Real Madrid a ve čtvrtfinále dalšího favorita Juventus s hvězdným útočníkem Cristianem Ronaldem. Na první finále od roku 1996 však Ajax nedosáhl. "Byla to úžasná sezona v Champions League a jako tým jsme ohromně vyrostli. Přesto se takové vyřazení těžko snáší," konstatoval trenér Ten Hag.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články