Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Neville vzkázal United, že měli místo Ronalda koupit Kanea. Ani Messi zatím PSG netáhne

Nic nejde hned. Ve fotbale se v létě pohnuly ledy. Dvě největší veličiny změnily adresy. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo přestoupili, ale jak je vidět, ani oni nedokáží zaručit okamžitý úspěch, v nějž v Manchesteru United a Paris St. Germain věří, a oba kolosy v Lize mistrů klopýtly hned v úvodu.

Manchester United v Bernu dokonce prohrál a nebylo to vůbec dílem náhody, i když hrál hodně dlouho v deseti, řeč statistik hovoří jasně – tamní mladí hoši (Young Boys) dali ostrovním hvězdám slušně za uši.

Podobně to dopadlo i v belgických Bruggách, odkud si pařížští milionáři s útokem snů Neymar, Mbappé, Messi odvezli jen bod za remízu 1:1 a ani oni v řeči čísel neoslnili, když byli lepší jen v držení míče. Na celkový počet střel "prohráli" 9:16, na střely na branku 4:7.

Trenér Mauricio Pochettino po remíze v Bruggách jen konstatoval: "Ještě potřebujeme čas, aby se sehráli. To jsem říkal už v posledních dnech. Musíme vytvořit tým." A musí doufat, že se mu to podaří dřív, než arabským šejkům dojde trpělivost.

A také není vůbec jisté, jestli se z tolika hvězd dá opravdový tým vytvořit, protože černou práci musí také někdo na hřišti odvést.

A podobně na tom jsou i v United, kteří narazili ve Švýcarsku. Začali dobře, vedli Ronaldovým gólem, ale pak přišlo vyloučení Wan Bissaky a britský celek téměř hodinové oslabení nezvládl. Padl gólem v nastaveném čase.

A tady se nedá vůbec hovořit o náhodě. Young Boys přejeli slavný tým z hrdého Albionu jednoznačně. Když to převedeme do řeči statistik, tak míč měli v držení 54 procent času, na střely vyhráli 19:2 a na střely, které mířili přímo na branku 5:2. Takže výhra je to slavná a zasloužená.

Bývalý anglický reprezentant Gary Neville, který nyní komentuje zápasy pro BBC, po zápase napsal, že navzdory tomu, že Ronaldo je podle jeho názoru nejlepším hráčem United celé historie, nejspíš by bylo pro klub lepší, kdyby v létě získal někoho, jako je Harry Kane.

A například španělský sportovní web marca.es uvedl, že to na hřišti vypadalo, jako kdyby se hráči United snažili hlavně pomoci Ronaldovi v tom, aby rostly jeho rekordní statistiky. Trenér Solskjaer také slavného Portugalce po vyrovnání Young Boys stáhl ze hřiště a nahradil ho Lingardem, jehož kiks v závěru pomohl Bernu k výhře.

To bývalý hráč United a nyní jeho kouč komentoval trpělivě: "Jsme lidé, každý chybuje," zastal se hráče Solskjaer, jehož bilance v Lize mistrů je hluboko pod poměry slavného klubu – jedenáct zápasů, sedm porážek. Takže také dost na pováženou.

Fanoušci obou fotbalových kolosů věří, že postupem času výkony PSG i United půjdou zejména díky dvěma největším hvězdám rychle nahoru i v lize šampionů, ale když to neklapne, budou mít nejspíš problém právě trenéři. Ti dostali do týmů největší hvězdy krátce před koncem přestupního termínu a teď se s nimi učí hrát.

Zdroj
BBC, marca.es

Hlavní zprávy

Nejčtenější články