Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Zlatá Evropská liga mužů 2024

Neoblíbený český soupeř vyzve Plzeň. Viktoria narazí na Tiraspol

Dalším soupeřem bude loňský překvapivý kat Realu Madrid. Fotbalisté Plzně se utkají ve 3. předkole Ligy mistrů se Šeriffem Tiraspol, který po vítězství 1:0 v domácí odvetě vyřadil Maribor. Čeští šampioni začnou dvojzápas příští týden v úterý nebo ve středu na hřišti soupeře. Odveta je na programu 9. srpna.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň vyřadila v předkole LM HJK Helsinky

Úvodní duel 2. předkola mezi Mariborem a Tiraspolem před týdnem ve Slovinsku branku nepřinesl a bezbrankový stav dlouho trval i v odvetě v Kišiněvě, kde moldavský mistr kvůli nařízení UEFA hraje domácí zápasy. Čekání na gól ukončil až v 88. minutě střídající guinejský útočník Momo Yansane, jenž byl v tu dobu na hřišti pouze tři minuty.

Tiraspol v minulé sezoně došel z úvodního předkola až do skupiny Ligy mistrů, kde šokoval výhrou 2:1 na stadionu rekordního čtrnáctinásobného vítěze "milionářské" soutěže Realu Madrid. Šeriff nakonec obsadil třetí místo a postoupil do jarní fáze Evropské ligy. V letošní sezoně odehráli svěřenci chorvatského trenéra Stjepana Tomase v předkolech už čtyři utkání, ani bosenský Zrinjski Mostar jim ale branku nevstřelil.

Z českých mužstev má s Tiraspolem v pohárech nejčerstvější zkušenosti Zlín, který ve skupině Evropské ligy v roce 2017 doma remizoval 0:0 a venku prohrál 0:1. V roce 2009 zase Šeriff ve 3. předkole Ligy mistrů vyřadil Slavii po remízách 0:0 doma a 1:1 v Praze, kde moldavský celek skóroval v nastaveném čase.

Odvetná utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Šeriff Tiraspol - Maribor 1:0 (0:0), první zápas 0:0, postoupil Tiraspol; Dudelange (Luc.) - Pjunik Jerevan 1:4 (1:1), první zápas 1:0, postoupil Pjunik;

21:00 Škupi (Mak.) - Dinamo Záhřeb, Shamrock Rovers (Ir.) - Ludogorec Razgrad.

Nemistrovská část:

AEK Larnaka - Midtjylland 1:1 po prodl. (1:1, 1:1), na pen. 3:4, první zápas 1:1, postoupil Midtjylland.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články