Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nejtěžší možná dvojice, shodli se Trpišovský s Teclem po losu 4. předkola LM

Silnější duo soupeřů v osudí podle trenéra Jindřicha Trpišovského a útočníka Stanislava Tecla nebylo. Fotbalisté Slavie si o základní skupinu Ligy mistrů zahrají s vítězem duelu mezi dánským Midtjyllandem a Young Boys Bern. Kouč shodou okolností obě mužstva v poslední době sledoval, na švýcarského šampiona se dokonce jezdili dívat kluboví skauti.

"Z těch týmů, které byly v osudí, je to určitě nejsilnější dvojice. Oba jsou to skvělé týmy se spoustou zajímavých hráčů. S přehledem vyhrály své domácí soutěže a nechaly za sebou týmy, které dlouhodobě měly velkou výkonnost v pohárech. Ale je to 4. předkolo, tam těžko najdete někoho, o kom řeknete, že to bude přijatelný nebo snadný soupeř," řekl Trpišovský.

"Chytili jsme asi nejtěžší dvojici, ale ono je to celkem jedno. My máme nějaký cíl a tohle je jen další překážka, kterou musíme zvládnout. Doufám, že se zase podíváme do skupiny Ligy mistrů," doplnil Tecl.

Slávisté oba možné soupeře v nedávné minulosti sledovali. Midtjylland přešel ve 2. předkole po venkovní výhře 1:0 přes bulharský Ludogorec Razgrad, který vede český trenér Pavel Vrba.

"Ten zápas jsem viděl a myslím, že to je hodně bojovné mužstvo. Snaží se hrát takový silový fotbal. Pokud budeme hrát s nimi, asi to bude boj, bude to válka. Myslím si, že s Bernem by to bylo podobné. Ve Švýcarsku by ještě byla další překážka, kterou je umělá tráva. To by asi nebylo nic příjemného," připomněl Tecl.

"Zápas Dánů s Razgradem jsem viděl a o Young Boys máme docela přehled, protože na ně jezdili koukat skauti. Oba týmy mají většinou mladé hráče a každý z nich staršího kapitána. Jsou tam fotbalisté, o které je velký zájem v Evropě. Mají i skvělé individuality, například útočník Nsame z Bernu dal v minulé sezoně 32 gólů," upozornil Trpišovský.

Souboj 3. předkola mezi Midtjyllandem a Young Boys Bern je podle bookmakerů naprosto otevřený a slávisté s tím souhlasí. "Bern má nevýhodu, že je to na jedno utkání v Dánsku. Doma mají umělou trávu, jsou na ni zvyklí. Doma jsou strašně silní, skoro neporazitelní. Pro mě to bude strašně zajímavý zápas na sledování," má jasno Trpišovský.

Mistři s obrovským náskokem

Slávisté si předloni zahráli s Kodaní ve skupině Evropské ligy. Venku zvítězili 1:0 a doma remizovali 0:0. "S Kodaní jsme hráli a víme, jak je kvalitní. Midtjylland vyhrál před Kodaní s obrovským náskokem. Když se budeme bavit o dánské lize, je podle mě nejkvalitnější ze všech těch severských. Young Boys zase vyhráli švýcarskou ligu před Basilejí. Oba týmy nejenže jsou mistry, ale zvládly to suverénně," podotkl Trpišovský.

Pražané začnou dvojzápas doma a odvetu odehrají venku. Kvůli koronavirové pandemii nesmějí na předkola diváci. "Kdybych si měl vybrat, tak bych chtěl asi začít bez diváků doma. Je to podle mě větší výhoda do zápasu venku. Druhý zápas může být otevřenější a vaše venkovní góly můžou být velká výhoda, zejména do prodloužení. Záleží ale samozřejmě na prvním zápase," poznamenal Trpišovský. "Jedno to asi není, za mě osobně je vždy lepší začínat venku. Ale nedá se nic dělat, takhle to je a my se s tím musíme poprat," dodal Tecl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články