Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejdůležitější dvojzápas. Skupina je asi cíl sezony, řekl Kopic před HJK

Čekají je teprve první soutěžní zápasy sezony. Podle Jana Kopice ale v 2. předkole Ligy mistrů proti Helsinkám půjde pro fotbalisty Plzně o asi nejdůležitější dvojutkání v sezoně. Pokud český šampion finského outsidera vyřadí, zajistí si v pohárech účast ve skupině, kde tři roky po sobě chyběl. Zkušený křídelník to označil za možná hlavní cíl celého ročníku. Přímý přenos úvodního duelu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz ve středu od 17:50.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň odletěla do Helsinek. Umělku nemám rád, je to jiný sport, řekl Horváth

Viktoria středečním úvodním zápasem v Helsinkách vstoupí do nového soutěžního ročníku. "Věřím, že jsme dobře vyladěni, ale ukáže to až ostrý zápas. Přípravné zápasy jsou ošemetné. Můžete v přípravě všechno vyhrát, ale když nezvládnete tenhle dvojzápas, možná nejdůležitější v sezoně, budete v krizi. Ukáže se až zítra," řekl Kopic před odletem.

Jeho tým si v případě postupu přes Helsinky zajistí účast minimálně ve skupině Evropské konferenční ligy. "Outsiderem bych je nenazval, ale favorit asi trochu jsme. Tři roky jsme nebyli v Evropě, to je pro Plzeň už dlouhá doba. Za každou cenu musíme postoupit do skupiny, to je jasný a možná hlavní cíl celé sezony. Každý cítí, že zápas je strašně důležitý, budeme stoprocentně koncentrovaní," poznamenal Kopic.

Podle dvaatřicetiletého křídelníka může hrát ve prospěch Helsinek fakt, že ve Finsku už běží sezona. "Může to být jejich výhoda, už hráli i jedno předkolo. Mají to osahané, pro nás to budou první mistrovské zápasy a ty jsou vždy ošemetné. Ale na to se nemůžeme vymlouvat, musíme postoupit," konstatoval Kopic.

Západočeši se také budou muset vyrovnat s umělou trávou, na níž finský šampion hraje. "Před odletem jsme si na ní zatrénovali, v Helsinkách nás čeká ještě předzápasový trénink. Je to trošku komplikace, ale tak to je. Na to se vůbec nebudeme vymlouvat," řekl Kopic.

Helsinky v úvodním předkole až na penalty vyřadily Rigu. "Mají nepříjemný styl, na tři stopery a dva halfbeky. Já osobně to moc rád nemám, ale tak to prostě je. Připravovali jsme se na to hodně intenzivně. Myslím, že víme, jak na ně," prohlásil Kopic.

"Zase tak úplně nové to není, hrají tak i nějaké týmy v lize. Hrály tak i St. Truiden a Besiktas v přípravě, takže se dá říct, že soupeře jsme v přátelácích měli v tomhle směru ideální. Doufám, že jsme se dobře připravili," doplnil člen širšího kádru reprezentace.

Jednou z opor Helsinek je brazilský levý halfbek Murilo, který skóroval v odvetě proti Rize. "Ukazovali jsme si video, kde trenéři upozorňovali na jejich individuality, byl mezi nimi. Ale zase přehnanou pozornost jsme tomu nevěnovali. Musíme si je pohlídat a nějaký gól vstřelit," podotkl Kopic.

Pod trenérem Michalem Bílkem hraje zodpovědněji dozadu než dříve. "Hrajeme trochu jiným stylem, ale přináší to úspěchy. Takže proč to měnit? Získali jsme tak titul, pojedeme tak pořád dál. Jsme zodpovědnější. Když vidíte, že to přináší úspěchy, tak to vezmete to za své," dodal Kopic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články