Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Nedáváme šance, litoval Seoane. Spekuluje se, že Schicka a spol. povede bývalý hvězdný hráč

V německých médiích padají jména už v souvislosti s náhradou současného kouče Leverkusenu. Třeba Xabi Alonso. Gerardo Seoane se dostal po porážce v Lize mistrů 0:2 na hřišti Porta pod ještě větší tlak. Bayer vyhrál v nové sezoně z 12 odehraných zápasů pouze dva, na Estádio do Dragao podlehl i vinou neproměněné penalty reprezentačního útočníka Patrika Schicka. Švýcarský kouč litoval především nevyužitých šancí z úvodního dějství.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Porto - Leverkusen

"Byl to kvalitní a zajímavý zápas. Můj tým předvedl hlavně v prvním poločase ve všech směrech velmi dobrý výkon. Výsledek je ale pro nás samozřejmě zklamáním," řekl Seoane.

Leverkusen mohl jít do vedení po čtvrthodině, gól Calluma Hodsona-Odoie ale nakonec sudí po konzultaci se systémem VAR kvůli faulu neuznal. Videorozhodčí byl v hlavní roli i na konci první půle. Nejprve skóroval domácí Taremi, opakované záběry ale odhalily na začátku akce ruku v pokutovém území Porta a hra se vrátila k původnímu přestupku. Schick zvolil střelu po levé ruce gólmana, Diogo Costa ale směr vystihl.

"Před zápasem jsme se připravovali na jejich útočníky, zjišťovali jsme, kam kopou penalty. I díky práci trenérů a ostatních brankářů v týmu jsme to zanalyzovali dobře a vyplatilo se nám to," citoval Costu deník Á Bola.

Český útočník nedal druhou penaltu za sebou, nedávno v Lize národů proti Portugalsku neuspěl proti stejnému gólmanovi. "I s přihlédnutím k situaci, v jaké se nacházíme, jsme si vypracovali opravdu dost příležitostí včetně penalty. Bohužel jsme je ale neproměnili a po změně stran už nám toho domácí tolik nedovolili. To je velký rozdíl oproti minulé sezoně, neproměňujeme šance," litoval Seoane.

Ve druhé půli naopak skórovali na druhé straně Zaidu a Galeno. Po dalším neúspěchu znovu zesílily spekulace o konci třiačtyřicetiletého Švýcara na lavičce Leverkusenu. Předposlední tým Bundesligy by mohl převzít bývalý španělský reprezentant a mistr světa z roku 2010 Xabi Alonso, informovaly server ESPN a magazín Kicker. Hráči Leverkusenu ale stojí za současným koučem.

"Máme v něj důvěru, s týmem si skvěle rozumí. Za tuhle situaci jsme zodpovědní všichni v týmu a společně se z ní chceme dostat," řekl obránce Jonathan Tah streamovací službě DAZN. Leverkusen čeká v sobotu ligové utkání se Schalke a příští středu domácí odveta s Portem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články