Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Požární sport 2024

Náš gól měl platit, soptil trenér Rose po neuznané brance proti Realu. Kroos s ním souhlasil

Hořkou porážku 0:1 museli v úvodním osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid skousnout fotbalisté Lipska. Nejenže s favoritem drželi krok a vytvořili si řadu šancí, ale dokázali i vstřelit gól. Po závěrečném hvizdu se kvůli jeho neuznání cítili poškozeni. Trenér Marko Rose se domníval, že sudí v čele s bosenským hlavním Irfanem Peljtem ve 2. minutě chybně odvolali trefu Benjamina Šeška, což mimo jiné uznal i hostující záložník Toni Kroos. Kouč Bílého baletu Carlo Ancelotti byl naopak proti.

Zklamaní fotbalisté Lipska po porážce s Realem Madrid
zdroj: REUTERS

Ancelotti byl přesvědčen, že rozhodčí správně vyhodnotili, že v ofsajdu stojící domácí záložník Benjamin Henrichs bránil brankáři Andriji Luninovi v zákroku. Italský stratég zároveň vyzdvihl autora jediného gólu Brahima Díaze, jenž nahradil zraněnou hvězdu Judea Bellinghama.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lipsko – Real Madrid

Šeško ve 2. minutě krátce po rohovém kopu doklepl zblízka míč hlavou do sítě po nepovedené střele spoluhráče Xavera Schlagera z hranice vápna. Asistent ale po pár sekundách odmával ofsajd kvůli tomu, že domácí Henrichs podle něj v ofsajdovém postavení ovlivnil gólmana Lunina. Sudí ani po přezkoumání situace videorozhodčím verdikt nezměnili.

"Dali jsme gól, který měl platit. Na téhle úrovni je to hořké. Diskutovali jsme o tom, co vlastně pískal? Ofsajd? Faul? Ani jedno to nebylo," řekl Rose. "Předpokládám, že se to vyhodnotí. Snad si uvědomí, že se mýlili. Ale ten kluk je taky jen člověk, byl to jeho první zápas v play-off Ligy mistrů. Takže doufám, že se z toho poučí," doplnil sedmačtyřicetiletý kouč.

Hosté se v pohledu na situaci lišili. "Musíte se zeptat rozhodčího. Ale myslím, že to bylo nedovolené bránění brankáři, protože hráč tlačil na Lunina. Takže jasný ofsajd," prohlásil Ancelotti. "Poté, co jsem vyboxoval míč, vystřelil soupeř z hranice vápna. Hráč do mě strkal, myslím, že si to můžete vyložit jako faul. Udělal jsem pár kroků dopředu a neměl čas vrátit se do pozice, abych mohl reagovat," doplnil skvěle chytající Lunin.

Jeho velezkušený spoluhráč Kroos naopak připustil, že by gól uznal. "Nakonec sudí odpískali ofsajd, protože hráč překážel brankáři. Gólman by se ale nikdy nedostal k míči tam, kam by měl. Takže to byl gól, který měl platit," mínil čtyřiatřicetiletý německý záložník.

Spasitel Díaz

Bílý balet aktuálně trápí velká marodka a v Lipsku musel nastoupit bez několika zraněných opor. Chyběl i nejlepší týmový střelec sezony Angličan Bellingham, kterého nahradil v sestavě Díaz a ve 48. minutě rozhodl povedeným slalomem a technickou trefou k tyči.

"Sebral jsem míč, dobře jsem se otočil. Viděl jsem, že obránci ustupují, tak jsem šel dál a trefil to přesně do horního rohu. Byla to intuice. Přemýšlel jsem i nad přihrávkou, ale pak jsem s tím počkal. Nakonec byl z toho krásný gól," komentoval Díaz.

Čtyřiadvacetiletý záložník, který se v létě vrátil z hostování v AC Milán, skóroval podruhé v této sezoně Ligy mistrů. "První věc, kterou jsem si pomyslel, když sebral míč, bylo, aby ho neztratil. Dal nádhernou branku, bylo to neuvěřitelné. To byl samozřejmě vrchol, ale v zápase tvrdě pracoval jako každý jiný. Kdykoli v sestavě zastoupil Judea, odvedl skvělou práci. Od doby, kdy se vrátil z AC Milán, vypadá silnější," chválil Ancelotti.

"Měli jsme velkou marodku, ale tým to zvládl skvěle. Mohli jsme dát i další góly, ale mohli jsme také inkasovat. Klidně to mohlo skončit nerozhodně. Máme nepatrnou výhodu, ale v odvetě doma musíme hrát se stejným zaujetím," dodal čtyřiašedesátiletý italský trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články