Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na památku Charltona. Je to pro Sira Bobbyho, ten zápas jsme prostě měli vyhrát, řekl Maguire

Mnohdy kritizovaný, nyní hrdinou. Obránce Harry Maguire si oddychl, že fotbalisté Manchesteru United vydřeli v úterním utkání Ligy mistrů vítězství 1:0 nad Kodaní a mohli ho věnovat o víkendu zesnulé klubové legendě Bobbymu Charltonovi. Třicetiletý anglický reprezentant byl nadšený, že zápas sám rozhodl a připsal si první soutěžní gól od loňského února.

Harry Maguire
zdroj: Reuters autor: Molly Darlington

United rozhodli o prvním bodovém zisku ve skupině v 72. minutě. V úvodu ještě za bezbrankového stavu je zachránila tyč a po změně stran několika zákroky brankář André Onana, který také navíc v sedmé minutě nastavení chytil Jordanu Larssonovi penaltu.

"Tohle vítězství bychom chtěli věnovat Siru Bobbymu a jeho rodině. Myslím, že to tak dnes večer mělo být. Ten úžasný zákrok v závěru..., prostě jsme měli tenhle zápas vyhrát," řekl Maguire v rozhovoru pro TNT Sports.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United – FC Kodaň

"Rudí ďáblové" se před výkopem rozloučili s Charltonem, který zemřel v sobotu ve věku 86 let, minutou ticha. Předtím trenér Erik ten Hag přinesl za doprovodu dudáka velký věnec a položil jej uprostřed hřiště.

"Byl to pro nás opravdu těžký týden. Když ztratíte někoho, jako je sir Bobby, ovlivní to celý klub a kabinu. Byly to opravdu smutné dny pro všechny v klubu a jsem pyšný, jak jsme se s tím vypořádali. Myslím, že to byla úžasná pocta. Jsem opravdu velmi hrdý, že jsme pro něj mohli vyhrát," prohlásil Maguire.

Nehrál, ale choval se jako profesionál

Anglický reprezentant čelil v posledních měsících velké kritice a často se nedostal do základní sestavy. I proto pro něj vítězný gól hodně znamenal. "Velký moment pro mě, a hlavně pro celý tým. V posledním roce pro mě bylo těžké nehrát tolik, jak jsem byl zvyklý. Ale choval jsem se jako profesionál. Když působíte ve velkém klubu, máte velkou konkurenci. Dostal jsem příležitost a chci pomoci týmu vrátit se tam, kde má být," uvedl Maguire.

Z jeho gólu měl velkou radost i ten Hag. "Když hrajete za Manchester, musíte vyhrávat. Když se to nedaří, každý čelí kritice. Někteří hráči jsou kritizovaní více než jiní, speciálně Harry (Maguire) a André (Onana). Bylo to přehnané, ale jsem si jistý, že tento zápas oběma dodá sebevědomí," uvedl ten Hag.

Jeho svěřenci po špatném vstupu do sezony potřetí za sebou zvítězili. V Lize mistrů si po úvodních dvou porážkách připsali první body a oživili naději na postup. "Ukázalo nám to, že neexistují lehké zápasy. Kodaň hrála dobře, organizovaně. Příští utkání je zase s nimi, a pokud u nich nezahrajeme na své úrovni, nemůžeme zvítězit. Pokud chceme postoupit, musíme sbírat body. Potřebujeme aspoň ještě dvě další výhry," řekl ten Hag.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články