Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mladíci Slavie smetli i díky hattricku Felipeho Inter a jsou ve hře o postup

Rozhodne se až v posledním střetnutí, ale fotbalisté Slavie mají v mládežnické Lize mistrů našlápnuto k postupu ze skupiny. Pražané si dobrou pozici zajistili v pátém střetnutí Youth League, v němž porazili Inter 4:1, a se ziskem 9 bodů se dotáhli na první místo tabulky, které patří právě milánskému celku. Hattrickem se blýskl Joao Felipe. 

V tréninkovém areálu v Horních Počernicích Pražané oplatili lídrovi tabulky zářijový úvodní debakl 0:4 a v závěrečném kole skupiny za dva týdny budou mladí slávisté bojovat o postup v Dortmundu, který má stejně bodů. Sešívaným stačí remíza. 

Slávisté si po výhře 3:2 v Barceloně připsali druhé nečekané vítězství po sobě. S Interem byli mimořádně produktivní, z pěti střel na branku dali čtyři góly, zatímco soupeř z osmi pokusů mezi tyče skóroval jen jednou.

Hvězdou utkání byl útočník Felipe. Osmnáctiletý Brazilec, který už v domácím poháru nastoupil i za slávistický A-tým, nejprve ve 32. minutě odpověděl na vedoucí gól Interu a v 41. minutě skóre otočil. Vzápětí pomohl Pražanům rozhodčí, jenž neuznal vyrovnávací branku hostů.

Čtyři minuty po přestávce Felipe z přímého kopu završil hattrick a za chvíli uzavřel skóre Lukáš Červ, který přízemní střelou z dálky zaskočil nejistě chytajícího gólmana Interu. "Jsem nadšený. Musím říct, že jsem ani nečekal, že bychom ten zápas zvládli tímto výsledkem. Po Barceloně jsme samozřejmě věděli, že mužstvo má kvalitu a sebevědomí, aby dnešní zápas zvládlo. Myslím, že se to potvrdilo," řekl slávistický trenér Martin Hyský.

"Kluci velmi dobře splnili taktický plán, hodně jim to pomohlo, aby Inter udrželi na uzdě. I když jsme prohrávali, kluky to nepoložilo. Ze začátku nás hodně podržel brankář Surovčík a pak se k velkému výkonu rozehrál Felipe. Byl to velmi dobrý týmový výkon, nebylo tam slabého místa," dodal Hyský.

Slávisté mají devět bodů stejně jako vedoucí Inter a druhý Dortmund. Do vyřazovací fáze projdou první dva celky z každé skupiny, vítězové o kolo dál. 

Youth League je na podzim rozdělená na dvě části. První, v níž startuje Slavia, kopíruje Ligu mistrů, druhá větev je určena pro dorostenecké mistry. České maximum v Youth League drží Příbram, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

Slavia Praha - Inter Milán 4:1 (2:1)

Branky: 32., 41. a 49. Felipe, 53. Červ - 29. Foncesa.

Sestava Slavie: Surovčík - Hošek, Vincour, Štětka, Kosek - Křišťan, Červ, Zinhasovič (90.+2 Hájek) - Douděra (79. Jurásek), Toula, Felipe (70. Zeronik). Trenér: Hyský.

Barcelona - Dortmund 1:2 (1:1)

Tabulka:

1. Inter Zápasy: 5 Výhry: 3 Remízy: 0 Prohry: 2 Skóre: 13:7 9 bodů

2. Dortmund 5 3 0 2 7:8 9 bodů

3. Slavia 5 3 0 2 8:11 9bodů

4. Barcelona 4 1 0 3 7:8 3 body

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články