Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Manchester United zkusí na Camp Nou předvést další obrat, Ajax chce zaskočit Juventus

Nevzdávají snahu dostat se do semifinále Ligy mistrů, budou to ale mít velmi těžké. Fotbalisté Manchesteru United se pokusí v odvetě v Barceloně dohnat manko 0:1 z prvního čtvrtfinále. Připomněli by tak obrat proti Paris St. Germain z minulého kola. Juventus Turín bude doma proti Ajaxu hájit slibnou remízu 1:1 z Amsterdamu. Podrobný textový on-line přenos z utkání Juventus - Ajax sledujte na webu ctsport.cz od 20:50.

Radost Lionela Messiho z Barcelony
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

Barcelona - Manchester United

Barcelona úvodní utkání na Old Trafford rozhodla už ve 12. minutě, když Luke Shaw tečoval do vlastní branky hlavičku Luise Suáreze. Domácí sice Katalánce přestříleli, ale ani jednou nezamířili mezi tyče. Přes nepříznivý výsledek hráči United stále cítí šanci, protože v osmifinále smazali dokonce domácí ztrátu 0:2, když v Paříži nečekaně porazili PSG 3:1.

"Nemůžeme spoléhat na výsledek 1:0, protože Paris St. Germain v Manchesteru vyhrál ještě větším rozdílem, a podívejte se, jak dopadli. United jsou velkým klubem a mohou dvojzápas otočit, ale naši fanoušci nám určitě pomohou," uvedl barcelonský obránce Gerard Piqué, který v posledních třech ročnících Ligy mistrů se spoluhráči vždy vypadl ve čtvrtfinále.

Manchesterský tým čeká těžký úkol, protože v Barceloně v předchozích čtyřech pohárových zápasech nevyhrál a lídři španělské ligy doma nepoznali přemožitele už v 30 utkáních Ligy mistrů. Na stadion Camp Nou ale má dobré vzpomínky trenér United Ole Gunnar Solskjaer, který tu v roce 1999 rozhodl vítězným gólem finále s Bayernem Mnichov.

"Viděli jsme tým, který můžeme porazit. Pokud bychom tomu nevěřili, můžeme je rovnou nechat postoupit. Myslím, že budou mít v hlavě PSG, protože viděli, co dokážeme. Doma se jim bude hrát dobře, ale uvidíme," uvedl záložník United Paul Pogba.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United - Barcelona

Juventus - Ajax Amsterdam

Do vedení v Amsterdamu poslal Juventus na konci první půle uzdravený Cristiano Ronaldo. Jenže těsně po pauze vyrovnal David Neres. Víc už se domácím nepovedlo, přestože po většinu zápasu dominovali.

"Přiznávám, že jsme doufali v jiný výsledek, ale musíme brát i remízu 1:1. Minule jsme doma prohráli 1:2 s Realem a otočili to, takže je všechno možné," prohlásil trenér Ajaxu Erik ten Hag, jehož svěřenci v odvetě osmifinále na hřišti madridského obhájce trofeje senzačně triumfovali 4:1.

Juventus v sobotu prohrál v italské lize se Spalem 1:2 a nevyužil šanci s předstihem oslavit rekordní osmý mistrovský titul za sebou. "Stará dáma" s Ajaxem v předchozích pěti pohárových duelech v Turíně neprohrála.

"Ajax hraje vždycky stejně, nezáleží, jestli jsou doma nebo venku. To znamená, že v odvetě musíme hrát dobře a mít k nim velký respekt. Čeká nás těžký zápas proti skvělému týmu," pochválil soupeře trenér Juventusu Massimiliano Allegri.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ajax Amsterdam - Juventus Turín
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články