Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Los LM: V repríze finále se střetnou týmy z Madridu, Monako narazí na Juventus

Nyon (Švýcarsko) - V semifinále Ligy mistrů narazí obhájce titulu Real Madrid v derby na Atlético v repríze loňského finále, ve kterém se radoval královský klub po penaltovém rozstřelu. Druhý souboj tvoří překvapení ročníku Monako s turínským Juventusem.

V semifinále Ligy mistrů na sebe narazí oba madridské týmy
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Jack Abuin

První semifinálové zápasy se odehrají 2. a 3. května, odvety jsou na programu o týden později. Finále se uskuteční 3. června v Cardiffu. Real usiluje o to, aby jako první celek v novodobé podobě Ligy mistrů obhájil trofej. V součtu s dřívějším PMEZ má "Bílý balet" na kontě rekordních jedenáct vítězství.

Real porazil Atlético také ve finále před třemi lety. Stejně jako vloni skončil zápas po 90 minutách nerozhodně a "Bílý balet" poté vyhrál 4:1 po prodloužení. Atlético proti městskému rivalovi neuspělo ani v semifinále v roce 1958 a předloni ve čtvrtfinále.

"S Atléticem se navzájem velmi dobře známe, potkáme se v Lize mistrů čtvrtou sezonu po sobě. Myslím, že tohle je nejtěžší možný los. Atlético je tým, který potrestá každou chybu a těžko se mu dávají góly," uvedl ředitel Realu Emilio Butragueňo.

Je nám líto, video expirovalo.
Los LM proti sobě svedl madridské kluby

V této sezoně ve španělské lize vyhrál Real na podzim na soupeřově půdě 3:0 a nedávný šlágr na San Bernabeu skončil 1:1. Atlético, které stále čeká na první triumf v Lize mistrů, bude mít nyní drobnou výhodu v tom, že odehraje odvetu doma.

"Naši fanoušci a hráči zažili dvě finálové porážky s Realem. To, že jsme se znovu dostali tak daleko, ukazuje, že jsme od té doby odvedli spoustu práce. A teď máme šanci to Realu oplatit," uvedl ředitel Atlética Clemente Villaverde.

Juventus ve čtvrtfinále vyřadil Barcelonu s celkovým skóre 3:0 a proti Monaku, které je mezi nejlepší čtyřkou poprvé od roku 2004, bude papírovým favoritem. Zvlášť když vedoucí tým italské ligy přes aktuálního lídra francouzské nejvyšší soutěže přešel v obou vzájemných soubojích ve vyřazovací fázi Ligy mistrů - v roce 1998 v semifinále a předloni ve čtvrtfinále.

"Vyřazení Barcelony byl skvělý výsledek, ale hráči zůstávají koncentrovaní a jejich cílem je pokusit se získat trofej," řekl po losu viceprezident Juventusu a bývalý kapitán české reprezentace Pavel Nedvěd.

Sport
zdroj: ČT4

"Monako je mladý tým, který hodně běhá, dává góly a nemá absolutně co ztratit. Jsou velmi nebezpeční. V semifinále není slabý soupeř, takže k postupu budeme muset hrát na absolutním maximu svých možností," dodal držitel Zlatého míče z roku 2003.

Knížecí klub věří, že je na tom lépe než předloni, kdy "Staré dámě" ve čtvrtfinále podlehlo po výsledcích 0:1 venku a 0:0 doma. "Je jasné, že půjde o odplatu. Nepochybuji o tom, že jsme lepší než před dvěma lety," uvedl viceprezident Monaka Vadim Vasiljev.

Los semifinále fotbalové Ligy mistrů:

První zápasy: 2. května: Real Madrid - Atlético Madrid, 3. května: AS Monako - Juventus Turín.

Odvetné zápasy: 9. května: Juventus Turín - AS Monako, 10. května: Atlético Madrid - Real Madrid.

Aktuálnímu dění v Lize mistrů se věnoval také další díl Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články