Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Londýnský fantom Gnabry zajistil Bayernu výhru na Chelsea, Neapol s Barcelonou remizovala

V sezoně Ligy mistrů dal zatím šest branek a všechny Serge Gnabry zaznamenal v Londýně. Po čtyřech v základní skupině do sítě Tottenhamu přidal dvě v úvodním osmifinále na hřišti Chelsea a hlavní měrou se podílel na výhře Bayernu Mnichov 3:0. V druhém utkání Neapol neudržela vedení a s Barcelonou remizovala 1:1. Odvety se hrají 18. března.

Serge Gnabry se raduje z gólu Bayernu Mnichov
zdroj: ČTK/DPA/firo Sportphoto/ autor: Marcel Engelbrec

Na Stamford Bridge měl od úvodu převahu Bayern a domácí v první půli držel brankář Caballero. Osmatřicetiletý veterán dvakrát vychytal Lewandowského a v 35. minutě ho po Müllerově hlavičce zachránilo břevno. Chelsea hrozila z brejků, po jednom z nich Alonso jen trefil brankáře Neuera.

Po přestávce už Bayern svou aktivitu zúročil. V 51. minutě podklouzl domácí kapitán Azpilicueta, Gnabry si narazil s Lewandowským a bez problémů poslal míč do odkryté branky.

Hned za tři minuty si stejná dvojice spolupráci zopakovala a Gnabry střelou na zadní tyč zvýšil. Německý útočník dal všech šest dosavadních branek v této sezoně Ligy mistrů v Londýně, ve skupině se při výhře 7:2 na půdě Tottenhamu blýskl čtyřmi góly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Bayern Mnichov

Chelsea byla otřesená a Gnabry neměl daleko k hattricku, z voleje ovšem přestřelil. Třetí trefu tak přidal až v 76. minutě po Daviesově přihrávce Lewandowski, který se jedenáctou brankou osamostatnil v čele střelecké tabulky. Devět gólů dal venku a vyrovnal tím rekord Cristiana Ronalda ze sezony 2013/14.

Chelsea, vítěz minulého ročníku Evropské ligy, dohrávala bez vyloučeného Alonsa a doma poprvé v historii nestačila na německého soupeře. "Blues" jsou na pokraji vyřazení, ztrátu 0:3 z prvního utkání na vlastním stadionu ještě v soutěžích UEFA nikdy žádný tým neotočil. Bayern naopak jako jediný celek v této sezoně Ligy mistrů vyhrál všechny zápasy.

Martens vyrovnal rekord Hamšíka, remízu trefil Griezmann

Barcelona v Neapoli podle očekávání většinu času držela míč, ale do koncovky se dlouho vůbec nedostávala a za celý první poločas dokonce nevystřelila mezi tyče.

Šestý tým italské ligy byl nebezpečnější a po půlhodině otevřel skóre. Firpovi odskočil míč, toho využil Zieliňski, přihrál Mertensovi a ten technickou střelou zpoza vápna překonal Ter Stegena. Belgický reprezentant dal 121. soutěžní gól v dresu Neapole a vyrovnal nejlepšího střelce klubové historie Slováka Hamšíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Neapol - Barcelona

Domácí mohli ještě do pauzy zvýšit, ale Manolas ve 43. minutě špičkou kopačky sklepl míč těsně mimo. Autor vedoucí branky Mertens se hned po přestávce zranil a v 54. minutě musel střídat.

Za další tři minuty lídr španělské ligy srovnal. Semedo si zaběhl za obranu a po jeho přihrávce Griezmann sám před brankou nezaváhal. Hosty pak dvakrát podržel Ter Stegen, který vychytal Insigneho a Callejóna.

Těsně před vypršením základní hrací doby dostal dvě žluté karty v krátkém sledu po sobě hostující Vidal a přijde tak o odvetu. Už v nastavení pak musel kvůli zranění střídat stoper Barcelony Piqué.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Chelsea FC - Bayern Mnichov 0:3 (0:0)

Branky: 51. a 54. Gnabry, 76. Lewandowski Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore - Letexier (video, všichni Fr.). ŽK: Jorginho - Alcántara, Kimmich. ČK: 83. Alonso (Chelsea). Diváci: 36 761.

Chelsea: Caballero - Azpilicueta (73. Pedro), Rüdiger, Christensen, Alonso - Barkley (61. Willian), Jorginho, Kovačič - James, Giroud (61. Abraham), Mount. Trenér: Lampard.

Bayern: Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Alcántara (90. Goretzka), Kimmich - Gnabry (85. Tolisso), Müller, Coman (66. Coutinho) - Lewandowski. Trenér: Flick.

SSC Neapol - FC Barcelona 1:1 (1:0)

Branky: 30. Mertens - 57. Griezmann. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp - Dankert (video, všichni Něm.). ŽK: Insigne, Rui - Busquets, Messi, Griezmann, Vidal. ČK: 89. Vidal. Diváci: 45 000.

Neapol: Ospina - Rui, Maksimovič, Manolas, Di Lorenzo - Fabián Ruiz, Demme (80. Allan), Zieliňski - Callejón (74. Politano), Mertens (54. Milik), Insigne. Trenér: Gattuso.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Umtiti, Piqué (90.+3 Lenglet), Firpo - De Jong, Busquets, Rakitič (56. Arthur) - Messi, Griezmann (87. Fati), Vidal. Trenér: Setién.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články