Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Liverpoolský postup s příchutí dvou rekordů. Salah si přeje ve finále narazit na Real

Postup do finále Ligového poháru, Anglického poháru i milionářské soutěže v jedné sezoně. Pro ostrovní týmy doposud jen sen. Až přišlo úterý a o historický počin se zasloužili fotbalisté Liverpoolu, kteří si díky obratu ve Villarrealu a výhře 3:2 zahrají o ušatý pohár. Rekordní zápis má i kouč "reds" Jürgen Klopp, jenž se dotáhl na trio legendárních trenérů a zahraje si počtvrté o slavnou trofej.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Villarreal - Liverpool

"Je to stejný pocit jako poprvé. Jsem nadšený i proto, že jsme se dokázali vyrovnat s těžkým průběhem odvety," řekl Klopp pro televizi BT Sport. Jeho tým před týdnem zvítězil na stadionu Anfield 2:0, Villarreal ale doma na soupeře nastoupil s agresivní hrou a manko smazal ještě do přestávky. Trefili se Dia a Coquelin.

"Věděli jsme, v čem je problém, bylo to zjevné. Poprosil jsem asistenty, aby mi na poločasovou přestávku našli na videu alespoň jeden moment, kdy jsme si s jejich napadáním poradili správně, abychom si to ukázali. Bohužel se jim to nepodařilo," podotkl Klopp, který minulý týden prodloužil smlouvu do roku 2026.

Po změně stran ale začal favorit dominovat a góly Fabinha, Díaze a Maného skóre dokonce otočil. "Trenér měl o poločase proslov a spoustu věcí jsme si vyříkali i mezi sebou. Tahle mentalita a soudržnost v kabině z nás dělá špičkový tým, který dokáže vyhrát zápas i ze stavu 0:2," uvedl egyptský kanonýr Mohamed Salah.

Liverpool ve druhé půli dokonal klubový rekord, v této sezoně nastřílel v 57 soutěžních utkáních už 139 branek. Aktivní byl po změně stran zejména střídající kolumbijský útočník Díaz, zimní posila z Porta, která se od svého příchodu prezentuje vynikajícími výkony.

"Luis nám pomohl, je to skvělý hráč, ale nebylo to jen o něm. Začali jsme hrát úplně jiným způsobem," řekl Klopp, jenž čtvrtou finálovou účastí v LM vyrovnal trenérské legendy Marcela Lippiho, Alexe Fergusona a současného kouče Realu Madrid Carla Ancelottiho.

Italský stratég se může ještě dnes v čele historických tabulek osamostatnit. "Bílý balet" se po porážce 3:4 na hřišti Manchesteru City pokusí v Madridu dvojzápas otočit.

Klopp si ale užije souboj soupeřů bez nervů. "Ať už postoupí kdokoliv, bude to skvělé finále," dodal. Salah by chtěl reprízu finále z roku 2018. "Pokud mám říct své osobní přání, chtěl bych hrát s Realem. Už jsme s nimi jedno finále prohráli, přál bych si odvetu," řekl aktuálně nejlepší střelec Premier League.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články