Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Liverpool zostudil Atalantu pěti brankami, šlágr v Madridu zvládl lépe Real

V nečekaně jednoznačnou záležitost se změnlo utkání 3. kola Ligy mistrů v Bergamu. Domácí Atalanta, která loni postoupila až do čtvrtfinále, totiž prohrála s Liverpoolem 0:5. Hattrickem se blýskl Diogo Jota. Ještě o gól více vstřelil venku Mönchengladbach, který deklasoval Šachtar Doněck 6:0 a poskočil do čela skupiny B, v jejímž magnetu zdolal Real Madrid 3:2 Inter Milán. Obhájce titulu Bayern naděloval v Salcburku a Manchester City nezaváhal s Olympiakosem. 

Fotbalisté Liverpoolu se radují z gólu v Bergamu
zdroj: REUTERS

Liverpool v Bergamu nekompromisně trestal domácí tým z protiútoků a činil se zejména Jota. V 16. minutě nejprve nezaváhal tváří v tvář brankáři, ve 33. přidal pohotovou ranou druhý gól a hattrick zkompletoval v 54 minutě. Mezi jeho kanonádu se navíc vměstnaly i přesné zásahy hvězdné dvojice Sadio Mané - Mohamed Salah.

Před nedělním šlágrem Premier League na půdě Manchesteru City, který jednoznačně porazil Olympiakos 3:0 po trefách Ferrana Torrese, Gabriela Jesuse a Joäa Cancela, se "Reds" naladili ideálním způsobem.  

Přestřelku v Madridu zvládl lépe domácí Real a připsal si premiérovou výhru v letošní sezoně Champions League. Nakročil k němu sice už v prvním poločase, ve kterém skórovali Karim Benzema se Sergiem Ramosem, ale Lautaro Martínez ještě před přestávkou snížil a vyrovnání obstaral v 68. minutě Ivan Perišič.

Skalp soupeře zajistil "Bílému baletu" střídající Rodrygo, jenž v 80. minutě zužitkoval milimetrově přesnou přihrávku dalšího náhradníka Viníciuse Júniora.   

O bod před Realem je ovšem v tabulce Mönchengladbach, který se k suverénnímu vítězství rozjel už v úvodní půlhodině – dvakrát se trefil Pléa a do vlastní svatyně zamířil Valerij Bondar. Povedený první poločas Borussie korunoval ve 44. minutě čtvrtým gólem Ramy Bensebaini.

Hosté dominovali i po změně stran. V 65. minutě zvýšil kapitán Lars Stindl a v 78. minutě sedmadvacetiletý Francouz Pléa zkompletoval hattrick. Šachtar proto nenavázal na dobré výkony z úvodních dvou duelů, v nichž zdolal 3:2 Real a remizoval 0:0 s Interem.

Bayern prodloužil veleúspěšnou sérii

Bayern v Salcburku nezachytil začátek a už ve 4. minutě otevřel skóre Mergim Berisha. Hosté ještě do pauzy stav otočili, když se prosadil Robert Lewandowski z penalty a vlastní branku si dal Rasmus Kristensen.

V 66. minutě sice srovnal náhradník Masaja Okugawa těsně po příchodu na hřiště, ale favorit překvapení nepřipustil a v závěrečné čtvrthodině nasázel čtyři góly. Přesně mířili Jérome Boateng, střídající Leroy Sané, znovu Lewandowski a Lucas Hernández. Bayern v LM natáhl rekordní vítěznou sérii na 14 utkání.

Atlético remizovalo v Moskvě

Atlético Madrid remizovalo 1:1 na hřišti Lokomotivu Moskva a ve skupině A udrželo druhé místo za Bayernem. Obhájce trofeje hraje v Salcburku.

Obě branky padly v ruské metropoli už v úvodním dějství. Na vedoucí gól hostujícího Josého Giméneze odpověděl Anton Mirančuk proměněnou penaltou. Španělské mužstvo mělo ve druhé půli velký tlak, ale Lokomotiv podržel brankář Guilherme, kterému také pomohlo břevno.

Přemožitel Slavie ze 4. předkola Midtjylland doma podlehl Ajaxu Amsterdam 1:2 a prohrál i třetí duel v hlavní fázi Champions League. Anders Dreyer zaznamenal aspoň premiérový gól dánského celku v soutěži.

3. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:
Lokomotiv Moskva - Atlético Madrid 1:1 (1:1)
Branky: 25. Anton Mirančuk z pen. - 18. Giménez.
Salcburk - Bayern Mnichov 2:6 (1:2)
Branky: 4. Berisha, 66. Okugawa - 21. z pen. a 88. Lewandowski, 44. vlastní Kristensen, 79. Boateng, 83. Sané, 90.+2 Hernández.

Skupina B:
Šachtar Doněck - Mönchengladbach 0:6 (0:4)
Branky: 8., 26. a 78. Pléa, 17. vlastní Bondar, 44. Bensebaini, 65. Stindl.
Real Madrid - Inter Milán 3:2 (2:1)
Branky:
25. Benzema, 33. Ramos, 80. Rodrygo - 35. Martínez, 68. Perišič.

Skupina C:
Manchester City - Olympiakos Pireus 3:0 (1:0)
Branky: 12. Torres, 81. Jesus, 90. Cancelo.
FC Porto - Olympique Marseille 3:0 (2:0)
Branky: 4. Marega, 28. Oliveira z pen., 69. Díaz.

Skupina D:
Midtjylland - Ajax Amsterodam 1:2 (1:2)
Branky:
18. Dreyer - 1. Antony, 13. Tadič.
Atalanta - Liverpool 0:5 (0:2)
Branky: 16., 33. a 54. Jota, 47. Salah, 49. Mané.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články