Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Liverpool má druhou postupovou šanci na Anfiedu, play-off si může zajistit i další kvarteto týmů

K šestici mužstev, která si účast v osmifinále Ligy mistrů zajistila před týdnem, může po úterních duelech přibýt dalších pět. Místence v play-off jsou totiž blízko Liverpool, Real Madrid, Borussia Mönchengladbach, Atlético Madrid a Porto. Jarní fázi soutěže už mají zaručenou úřadující vítěz Bayern Mnichov, Manchester City, Chelsea, Sevilla, Barcelona a Juventus.

Ajax - Liverpool
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Dejong

Liverpoolu stačí k postupu remíza s Ajaxem bez ohledu na výsledek souběžně hraného duelu Bergama s posledním Midtjyllandem. "Už jsme v podobné situaci byli před týdnem. Tři body by byly skvělé. Čeká nás další důležité utkání proti těžkému soupeři, tak k tomu i přistoupíme," řekl liverpoolský trenér Jürgen Klopp.

Real Madrid půjde dál, pokud uspěje na hřišti Šachtaru Doněck. Ukrajinský celek vyhrál první vzájemné měření sil ve španělské metropoli překvapivě 3:2, přestože měl kádr zdecimovaný koronavirem. "Bílý balet" navíc v sobotním ligovém střetnutí doma nečekaně padl s Alavésem po výsledku 1:2.

"Musíme zapomenout na Alavés, jít dál a soustředit se na Šachtar. To, co řeknu hráčům, zůstane mezi námi. Za všechno jsem zodpovědný a je na mně, abych s nimi našel řešení. Na to se zaměříme. Podíváme se na věci, které se nám povedly, navážeme na ně a budeme důslednější v tom, co děláme," prohlásil kouč Zinédine Zidane.

O bod lépe než Real je na tom Mönchengladbach. Borussii proti Interu stačí k jistotě postupu i remíza, pokud Šachtar opět senzačně nevyhraje. Naopak poslednímu finalistovi Evropské ligy Interu hrozí, že už ve třetí sezoně po sobě skončí v základní skupině soutěže.

"Zápasy v Lize mistrů jsou pro nás zlatým hřebem, což je patrné na našich výkonech na mezinárodní scéně. Máme šanci postoupit mezi šestnáct nejlepších, na to se soustředíme," uvedl záložník Mönchengladbachu Florian Neuhaus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - Real Madrid

Atlético, které ve španělské lize v této sezoně jako jediné v devíti utkáních neprohrálo, přivítá jistého vítěze skupiny Bayern. Bavorský gigant opanoval všechny čtyři dosavadní duely v letošním ročníku LM, Atlético doma zdolal 4:0. "Rojiblancos" půjdou dál, pokud nad německým celkem zvítězí a Lokomotiv Moskva nezdolá Salcburk.

"Čeká nás velmi náročný zápas. Budeme do toho muset dát všechno, abychom získali tři body," má jasno útočník madridského klubu Thomas Lemar.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid - Lokomotiv Moskva

Portu s dosud stoprocentním Manchesterem City stačí k postupu uhrát remízu. Dál půjde i v případě, že Olympiakos Pireus nezvítězí v Marseille.

"Pošleme na hřiště hráče, kteří podle nás budou pro utkání nejlepší. Jdeme zápas od zápasu a v budoucnu to tak bude pořád. Není čas na odpočinek. Kvůli nabitému programu je těžké neustále podávat výborné výkony," upozornil kouč Porta Sérgio Conceicao.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olympiakos Pireus - Manchester City

Harmonogram úterních utkání v LM:

18:55 Lokomotiv Moskva - Salcburk
18:55 Šachtar Doněck - Real Madrid
21:00 Atalanta - Midtjylland
21:00 Atlético Madrid - Bayern
21:00 FC Porto - Manchester City
21:00 Liverpool - Ajax
21:00 Marseille - Olympiakos
21:00 Mönchengladbach - Inter

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články