Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kopic: Hezký gól, doufám, že bude postupový. Doma musíme být aktivnější

Vítězným gólem zařídil vydařený vstup Plzně do pohárové Evropy. Plzeňský ofenzivní hráč Jan Kopic rozhodl o triumfu 2:1 na půdě Helsinek v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů a přiblížil Západočechy k postupu. V domácí odvetě však podle něj musí hrát Viktoria aktivněji.

Kopic v 57. minutě využil patičku Pavla Buchy a přízemní střelou k tyči hostům vrátil vedení krátce po vyrovnání Bojana Raduloviče. "Buchič mi to dobře sklepnul, odtlačil jsem hráče a levačkou to seknul na přední tyč. Jak to prošlo přes prvního hráče, tak jsem věděl, že gólman nemohl vidět střelu, ani neskočil. Hezký gól, doufám, že bude postupový," řekl Kopic novinářům.

S výsledkem byl spokojený. "Je to výhra, pro kterou jsme sem jeli. Samozřejmě se to nerodilo lehce. Soupeř měl ještě nějaké nevyužité šance, my taky," uvedl dvaatřicetiletý ofenzivní hráč. "Je to první zápas sezony na umělce a pro nás životně důležitý. Trošku nervozita tam určitě byla. Já jsem to tak čekal. Ale výsledek jde za námi, takže spokojenost," doplnil Kopic.

Podobný výkon od domácího HJK očekával. "Ničím nás nepřekvapili. Věděli jsme, že mají dobré hlavičkáře vepředu, že to takhle dávají za beky od stoperů. To se potvrdilo a dělalo nám to trošku problémy. Plus měli nebezpečné standardky a některé závary," konstatoval Kopic.

Podle něj Helsinky lépe útočily, než bránily. "To se potvrdilo hlavně po inkasovaném gólu. Dostali jsme se najednou do hry a pět minut jsme je zavřeli před jejich vápnem. Vyústilo to mým gólem. Na tohle se budeme muset zaměřit a být aktivnější v domácím prostředí a dojít k postupu v klidu a bez nějakých větších komplikací," prohlásil rodák z Humpolce.

Velkou část utkání bránil Brazilce Murila, který se přes něj neprosadil. "Je to jejich nejlepší nebo nejnebezpečnější hráč, přes kterého to chtěli hrát. Moc si nezahrál, gól jsem dal, takže splněno," těšilo Kopice.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články