Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v parahokeji mužů 2024 Kanada

Kliment už nemusel být na hřišti, nakonec rozhodl o postupu. Nemohl jsem běhat, přiznal

Jan Kliment si v domácí odvetě play-off Ligy mistrů s Karabachem poranil zadní stehenní sval a nemohl ani běhat. Přesto osmadvacetiletý útočník v 73. minutě se zdravotní indispozicí dokázal vstřelit vítězný gól na 2:1 a Viktorii zařídil postup do skupiny elitní soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Viktoria Plzeň - Karabach

Kliment jako náhradník naskočil do hry v úvodu druhého poločasu. Navzdory svému zranění po přihrávce Jhona Mosquery zblízka prostřelil brankáře Šachrudina Magomedalijeva a dokonal obrat úřadujících českých šampionů.

"Asi tři minuty předtím, jak jsem vybíhal na gólmana, mi to prasklo a už jsem nemohl běhat. Pak se to ke mně náhodou odrazilo, a nakonec to tam padlo," řekl Kliment v rozhovoru pro stanici Premier Sport 2.

Krátce po své brance musel ze hřiště, kde už tou dobou vůbec nemusel být. "Už před gólem jsem chtěl ukazovat, že musím střídat, a pak se stalo nečekané," uvedl Kliment, jenž po letním příchodu do Viktorie nastřílel pět soutěžních branek.

Plzeňští nakonec těsný náskok udrželi a v součtu s úvodní bezbrankovou remízou z Baku si počtvrté v historii zajistili účast ve skupině Ligy mistrů.

"Byl jsem nervózní až do konce poslední minuty. Jsem rád, že to takhle dopadlo a mohl jsem dát vítězný gól. Mám strašnou radost," prohlásil Kliment.

O vážnosti jeho zranění podle trenéra Michala Bílka rozhodne až středeční vyšetření. "Co jsem slyšel, tak cítil ve svalu prasknutí. Uvidíme, jak na tom bude po vyšetření, pak budeme vědět diagnózu stoprocentně," uvedl plzeňský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články