Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Juventus sklidil kritiku a počítá ztráty - jeho akcie rapidně poklesly

Vyřazení fotbalistů Juventusu z Ligy mistrů a především způsob, jakým to Ajax provedl, jsou hojně probírány v italských médiích. Největší trumf země, která fotbal bezmezně miluje, padl nečekaně snadno s týmem nevyzpytatelných mladíků z Nizozemska.

Fanoušek Juventusu
zdroj: ČTK/PA/ autor: Mark Kerton

Nebyla to nešťastná porážka, žádné uloupené vítězství, tvrdí autor článku na webu football-italia.net a chválí vynikajícího Wojciecha Szczesného v brance, který zabránil mnohem vyšší porážce.  

Krom toho nešetřil chválou nizozemského celku. "Ajax se přiblížil legendám svého týmu a zaslouženě postoupil. Stará dáma prostě nestačila jeho nasazení, technice a inteligenci hráčů Ajaxu, kteří měli naprostou převahu. Ovládli hřiště pohybem, chytrostí a kombinační hrou. Sledovat jejich hru je prostě něco úžasného."

Další web Ilmessaggero.it se zabývá i hlubším dopadem vyřazení italského celku už ve čtvrtfinále elitní soutěže. Poté, co před zápasem s Ajaxem dosáhly akcie klubu historického maxima 1,706 eur, po vyřazení Juventusu ve středu ráno na burze okamžitě ztratily téměř 21 procent. Postupně se nicméně ztráta zmenšovala až na 15 procent.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus - Ajax

A v rozboru finanční situace turínského klubu Ilmessaggero pokračoval. Podle odhadů autora, který se odvolává na prognózy analytiků, by mělo roční vyúčtování Juventusu bez zisků, které ještě mohl získat z Ligy mistrů, skončit ztrátou přes 60 milionů eur (více než 1,5 miliardy korun). 

Autor tvrdí, že vedení klubu čekalo od investice do Cristiana Ronalda víc. Díky jeho příchodu stouply náklady na platy o 35 procent a čisté zadlužení jeho příchodem vzrostlo z 310 milionů 30. června loňského roku na 384 milionů v prosinci.  

Tržní hodnota klubu se podle agentury Bloomberg propadla o 400 milionů eur (10,3 miliardy korun).

Zdroj
football-italia.net, Ilmessaggero.it

Hlavní zprávy

Nejčtenější články