Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Guardiola: Teď jen myslím na dobrý start ve čtvrtfinále LM

Šťastný, ale zároveň také opatrný k programu nadcházejících týdnů byl po vítězství Manchesteru City nad Borussií Mönchengladbach trenér Pep Guardiola. Jeho City po druhém triumfu 2:0 postupilo do čtvrtfinále Ligy mistrů a španělský kouč přiznal, že zvítězit v nejlepší soutěži Evropy si vysnil už od příchodu do klubu. "Nedívám se do semifinále. Myslím jen na to, abychom zahájili dobře první čtvrtfinále a stejně pak i to druhé," uvedl. Sestřihy z LM vysílá ČT sport.

Pep Guardiola
zdroj: ČTK/AP

Nejblíže úspěchu byli "Citizens" v roce 2016, kdy ještě na lavičce s Manuelem Pellegrinim vypadli v semifinále. Bylo to nejdál, co se kdy dostali. Naopak s Guardiolou skončili jednou v osmifinále a třikrát ve čtvrtfinále. Naposledy vloni po porážce 1:3 s Lyonem.

Nyní však drží sérii 24 výher z posledních 25 soutěžních utkání a míří za řadou úspěchů. V čele Premier League mají náskok 14 bodů na Manchester United, o víkendu je čeká čtvrtfinále FA Cupu a budou hrát finále Ligového poháru - v dubnu proti Tottenhamu.

V zápase proti Mönchengladbachu Guardiolovi svěřenci překonali o jeden hranici sta gólů v sezoně. Navíc v Lize mistrů udrželi už sedmou nulu po sobě a celkem natáhli sérii bez inkasovaného gólu na 706 minut. Absolutní rekord zatím patří Arsenalu, který v sezoně 2005/06 měl 995 minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - Mönchengladbach

"Byl to od nás dobrý výkon. Od začátku jsme prakticky kontrolovali hru a jsme rádi, že máme teď všechny hráče zdravé. To je důvod, proč můžeme rotovat v šesti sedmi lidech. Když chcete bojovat ve čtyřech soutěžích, musíte vydržet svěží a sezona je dlouhá. Od října prakticky nemáme jediný týden volný," řekl Guardiola.

I proto byl ke všem dalším ambicím obezřetný.

"Určitě jsme teď šťastní, ale všechno se může za jeden zápas změnit. V dubnu nás čeká Leicester, pak přijde Liga mistrů, následně Leeds a pak zase Liga mistrů. Nevím, co se vše může za tu dobu stát, ale musíme dělat to, co v minulých sezonách," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články