Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Guardiola po výhře nad PSG: Kluci byli skvělí. Půlka práce je hotova

Svěřenci Pepa Guardioly získali trenérův obdiv za to, že se v úvodním semifinále Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain po nevýrazném prvním poločase zlepšili a po změně stran nakonec obrátili stav 0:1 ve vítězství 2:1. Opatrnému přístupu hráčů Manchesteru City v úvodním dějství španělský stratég rozuměl. "Byli skvělí. Obdivuju je za to, že po nepříliš povedeném výkonu začali hrát dobře. Znamená to hodně," řekl.

Pep Guardiola diskutuje s hráči Manchesteru City
zdroj: ČTK/AP

Pařížany poslal do vedení po čtvrthodině hry stoper Marquinhos, ale "Citizens" v 64. a 71. minutě otočili skóre zásluhou Kevina De Bruyneho a Rijáda Mahrize.

"Vypadá to jednoduše, ale tak to není. Zamlada jsem hrál a vím, že to není snadné. PSG dal čtyři góly Barceloně na Camp Nou a tři Bayernu Mnichov. Má na to kvalitu," uvedl Guardiola.

Obezřetnou hru svého týmu v prvním poločase chápal. "Někdy tak hrajete, ale s dobrým úmyslem. Nestěžoval jsem si. O poločase jsem klukům říkal, že rozumím tomu, proč tak hráli, ale že bychom se měli pokusit předvést naši hru," uvedl padesátiletý Španěl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Manchester City

"Obvykle když se vám nedaří, prohrajete 0:3 a je konec. Ve vyřazovací fázi myslí hráči na to, aby neprohráli. V prvním utkání ze dvou nemůžete rozhodnout, ale můžete prohrát. Rozumím hráčům, někdy se necítíte pohodlně. O přestávce jsme si ale promluvili a upravili pár hloupostí, nikoli podstatné věci. Obrat záležel na hráčích," prohlásil někdejší kouč Barcelony a Bayernu.

Nesmíme se bát, ví Guardiola

Odveta se hraje v Manchesteru příští úterý. "Půlka práce je hotova. Pokud se v odvetě budeme bát a nebudeme hrát tak, jak umíme, PSG to může otočit. Jestliže ale předvedeme naši hru, tak snad postoupíme do finále."

"Poté, co se hráči uklidnili, jsem měl v šatně radost. Nejásal jsem, byl jsem klidný. V odvetě se může stát cokoli. Teď nás čeká zápas na hřišti Crystal Palace, kde můžeme udělat další krok k titulu," připomněl Guardiola fakt, že "Citizens" jsou blízko třetímu prvenství v Premier League za poslední čtyři sezony.

Máme vše, co k obratu potřebujeme, burcuje Marquinhos

Naopak kapitán Marquinhos věří, že Paris St. Germain mají na to, aby v odvetě nepříznivý vývoj otočili a postoupili podruhé za sebou do finále. Potřebují k tomu podle něj mentalitu válečníků.

"Musíme si to utkání rozebrat, abychom zjistili, kde to dřelo. Potíže jsme měli i v jiných zápasech, ale zvládli jsme je. Teď jsme dostali dva hloupé góly. Takové nepatrné detaily rozhodují. Bude to chtít správně nastavenou hlavu a odehrát tam co nejlepší zápas," řekl Marquinhos, který nastoupil po pětizápasové absenci zaviněné zraněním.

"Pokud nebudeme věřit (v obrat), nemá cenu tam vůbec jet. K postupu potřebujeme mentalitu válečníků. Jsme velmi blízko. Nesmíme pochybovat a musíme zlepšit naše slabiny. Máme vše, co k obratu potřebujeme," uvedl šestadvacetiletý brazilský stoper.

Souhlasil s ním i trenér Mauricio Pochettino. "Ve fotbale potřebujete věřit. Pokusíme se v Manchesteru nastřílet góly a vyhrát. Samozřejmě jsme pod tlakem, ale musíme se o to pokusit," prohlásil devětačtyřicetiletý Argentinec, který coby kouč Tottenhamu vyřadil City na jaře 2019 ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články