Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Guardiola po výhře nad Dortmundem: Nehráli jsme vůbec dobře, Haalandův gól mi připomněl Cruyffa

Manchester City sice zvítězil v druhém kole skupinové fáze fotbalové Ligy mistrů 2:1 nad Dortmundem, trenér Pep Guardiola ale ani tak nebyl spokojený s výkonem svého mužstva. Podle španělského kouče pomohlo domácím až hromadné střídání po inkasované brance a také genialita útočníka Erlinga Haalanda, jenž duel v 84. minutě otočil akrobatickým zakončením.

"Připomnělo mi to gól Johana Cruyffa, jeden z jeho nejslavnějších. Je hezké, že ho Erling napodobil," řekl Guardiola v narážce na rok 1973 a zápas Barcelona - Atlético, v němž trojnásobný vítěz Zlatého míče rovněž poslal míč do sítě ve vysokém výskoku patou.

"Mám dlouhé nohy a dokážu vyskočit vysoko. Střílení gólů je moje práce," řekl Haaland. "Od Cancela to byl skvělý centr. Vstřelili jsme dva krásné góly, i když ten můj byl trochu hezčí," usmála se dvaadvacetiletá norská hvězda.

Haaland poprvé nastoupil proti Dortmundu, za který hrál posledních dva a půl roku a nasázel v jeho dresu 86 gólů v 89 utkáních. Za "Citizens" má zatím bilanci devět zápasů a 13 gólů.

"Bylo mi jasné, že to rozhodne. Není moc způsobů, jak ho zastavit. Přesto jsme dnes odvedli skvělou práci, bohužel pro nás ale znovu ukázal, čeho je schopný," litoval střelec úvodní branky z 56. minuty Jude Bellingham.

Favorit se proti Dortmundu dlouho trápil, pomohlo mu až trojité střídání po hodině hry. Obrat nastartoval v 80. minutě výstavní ránou z dálky obránce John Stones.

"Zase jsme to zachraňovali v závěru, to se mi nelíbí. Nehráli jsme vůbec dobře, chyběla nám agresivita. Obraz hry se změnil až po vystřídání," řekl Guardiola. "Na konci zápasu jsme ukázali, jaký jsme tým. Takhle musíme hrát pořád," dodal Haaland.

Anglický šampion po dvou kolech vede tabulku skupiny G o tři body před Borussií. Sevilla s Kodaní mají po bodu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články