Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Fantastický zápas a podívaná. Do Madridu pojedeme vyhrát, věří Guardiola

Nejen pro fanoušky, ale i pro kouče Manchesteru City Pepa Guardiolu byl úterní duel semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid jako na emoční horské dráze. Chvíli jeho svěřenci vedli o dvě branky, za moment to bylo zase o jednu. Střetnutí díky tomu nabídlo fantastickou podívanou, což uznal i španělský stratég, jenž se "citizens" slavil po závěrečném hvizdu výhru 4:3. V odvetě ale neplánuje bránit postup, naopak i ve Španělsku chce s týmem zvítězit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City - Real Madrid

"Byl to oboustranně fantastický zápas. Podařila se nám v něm spousta dobrých věcí. Bohužel jsme několikrát inkasovali a mohli přidat další branky. Hráli jsme krásný zápas proti neuvěřitelnému týmu," řekl Guardiola. "Oba týmy chtěly útočit. Byla to fantastická podívaná. Gratuluji i Carlu Ancelottimu. Dokážou kdykoliv zahrozit, ale stejně tak i my," doplnil.

V oboustranně útočném utkání "citizens" dominovali na střely 16:11. Anglický mistr vedl už po jedenácti minutách a trefách Kevina de Bruyneho a Gabriela Jesuse 2:0. Do přestávky snížil Karim Benzema. Ofenzivní představení pokračovalo i ve druhé půli. Na branku domácího Phila Fodena nejprve odpověděl Vinícius Júnior a po trefě Bernarda Silvy na 4:2 reagoval osm minut před koncem z penalty opět Benzema. Sedm branek v semifinálovém utkání Ligy mistrů padlo potřetí v historii.

"Necítíme z výsledku žádnou frustraci. Víme, proti jakému týmu hrajeme, a i oni vědí, s kým bojují. Jasně, že čím lepší výsledek bychom uhráli, tím lépe by to pro nás bylo. Jelikož nás ale čeká odveta v Madridu, stejně by nebylo předem o ničem rozhodnuto," uvedl obránce Rúben Dias.

Odveta se uskuteční na hřišti Santiaga Bernabéua příští středu. "Jako Manchester City můžeme být na tenhle výkon pyšní. To, jak jsme hráli s míčem nebo bez něj... Nemohl jsem po svých hráčích chtít víc. Do Madridu pojedeme s tím, že se pokusíme vyhrát," dodal Guardiola, jehož tým vloni prohrál ve finále soutěže s Chelsea.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články